Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δαπάνες - ρεκόρ

Όλο και υψηλότερες οι δαπάνες των ταξιδιωτών από την Κορέα

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Όλο και υψηλότερες καταγράφονται χρόνο με το χρόνο οι συνολικές δαπάνες των ταξιδιωτών από την Κορέα στα υπερπόντια ταξίδια τους,<...>

ενώ για φέτος οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για δαπάνες, που θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αριθμό - ρεκόρ.

Ειδικότερα, στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι ταξιδιώτες από την Νότια Κορέα ξόδεψαν συνολικά 9,58 δισ. δολάρια για υπερπόντια ταξίδια. Οι δαπάνες τους δηλαδή παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 24%, σε σχέση με πέρσι.

Όπως μάλιστα αναφέρει στην εφημερίδα `The Korea Herald` εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας Κορέας, που ανακοίνωσε τις σχετικές προβλέψεις, “οι Κορεάτες ταξιδιώτες ξοδεύουν κατά τη διάρκεια των υπερπόντιων ταξιδίων τους όλο και μεγαλύτερα ποσά”, καθώς όπως εξήγησε οι πλούσιοι Κορεάτες απολαμβάνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ πολλοί από αυτούς ασχολούνται με το γκολφ ή και άλλα ακριβά αθλήματα”.

Από την άλλη όμως, μειωμένα, κατά 7%, εμφανίστηκαν τα έσοδα της Κορέας από τον τουρισμό στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σε σχέση με πέρσι. Συνολικά, τα έσοδα τους ανήλθαν στα 4,47 δισ. δολάρια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top