Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUNWTO το νέο ακρώνυμο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

UNWTO το νέο ακρώνυμο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Τέλος έλαβε χτες, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005, η σύγχυση ανάμεσα στα ακρώνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην αγγλική και ρωσική γλώσσα, έπειτα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli να προστεθούν στο ακρώνυμο του Οργανισμού τα γράμματα UN (Ηνωμένα Έθνη)…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Τέλος έλαβε χτες, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005, η σύγχυση ανάμεσα στα ακρώνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού<...>και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην αγγλική και ρωσική γλώσσα, έπειτα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli να προστεθούν στο ακρώνυμο του Οργανισμού τα γράμματα UN (Ηνωμένα Έθνη).

Το πρόβλημα κυρίως για τα ΜΜΕ, δημιουργήθηκε όταν υιοθετήθηκε η ονομασία Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου – World Trade
Organization, με αποτέλεσμα το ακρώνυμο του (WTO) να είναι ίδιο στην αγγλική γλώσσα με αυτό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO). Να τονιστεί ότι στις άλλες γλώσσες αντί της λέξης `Trade` στην ονομασία του Οργανισμού χρησιμοποιείται η λέξη `commerce`, με συνέπεια το ακρώνυμο να διαφορετικό (OMC) και να μην δημιουργείται σύγχυση.

“Υπήρξαν πολλές προτάσεις (για τη λύση του προβλήματος) ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Francesco Frangialli, “μεταξύ των οποίων, η πρόσθεση του γαλλικού ή ισπανικού ακρωνύμου στο αγγλικό (WTO/OMT) ή πρακτική που ακολουθείται από τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναφέρει τα ακρώνυμα WTO (Εμπόριο) και WTO (Τουρισμός)”.

“Αλλά από την ανάδειξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σε ειδικευμένο μέλος των Ηνωμένων Εθνών, κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να ενδυναμώσουμε την σχέση μας με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και να υιοθετήσουμε το ακρώνυμο UNWTO, με τα δύο πρώτα γράμματα να αναφέρονται στα Ηνωμένα Έθνη” πρόσθεσε ο κ. Frangialli.

Να τονιστεί ότι παρόλο που και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ανήκει στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει καταστεί ακόμη ειδικευμένο μέλος, όπως ο Οργανισμός Τουρισμού.

“Όταν ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να του γνωστοποιήσουμε την πρόθεση μας”, ανέφερε ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, “μας ενημέρωσαν ότι θα ήταν ιδιαίτερα ευγνώμονες αν αλλάζαμε εμείς το ακρώνυμο μας, προκειμένου να δοθεί λύση στη σύγχυση που έχει προκύψει”.

Το επίσημο `πράσινο φως` για την αλλαγή του ακρωνύμου ήρθε τον Ιανουάριο από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Kofi Annan, που έδωσε τη συγκατάθεση του για την πρόσθεση των 2 γραμμάτων UN και από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, που ενέκρινε την τροποποίηση σε συνέλευση του τον Ιούνιο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ακρώνυμο UNWTO του Οργανισμού παραμένει OMT στα Γαλλικά και τα Ισπανικά. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO στο Ντακάρ της Σενεγάλης ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024