Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιβράβευση Royal Caribbean & Celebrity Cruises για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Επιβράβευση Royal Caribbean & Celebrity Cruises για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Τα κρουαζιερόπλοια `Jewel of the Seas` της Royal Caribbean International και `Constellation` της Celebrity Cruises επιβραβεύτηκαν πρόσφατααπό τις λιμενικές αρχές της Στοκχόλμης με το `Environmental Life-Buoy Certificate` για την άριστη […]

Τα κρουαζιερόπλοια `Jewel of the Seas` της Royal Caribbean International και `Constellation` της Celebrity Cruises επιβραβεύτηκαν πρόσφατα<...>από τις λιμενικές αρχές της Στοκχόλμης με το `Environmental Life-Buoy Certificate` για την άριστη ποιότητα καυσίμου που χρησιμοποιούν.

Με τη χρήση καυσίμου με χαμηλή περιεκτικότητα επιβλαβών ουσιών που δημιουργούν ατμοσφαιρική ρύπανση, επιβεβαιώνεται η πρωτοβουλία των δύο εταιριών για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα πλοία των δύο εταιριών είναι εφοδιασμένα με άκαπνους τουρμποκινητήρες, οι οποίοι ελαττώνουν την εκπομπή νιτρώδους οξειδίου κατά 80% και θειούχου οξειδίου περισσότερο από 90%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2004 το `Jewel of the Seas` ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που έλαβε από τις λιμενικές αρχές της Στοκχόλμης αυτό το σημαντικό περιβαλλοντικό βραβείο.

“Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τις ενέργειές μας για το περιβάλλον και η χρήση των τουρμποκινητήρων είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις προσπάθειες μας. Ευχαριστώ και όλο το προσωπικό που ανέδειξε την περιβαλλοντική προστασία σε μία από τις πρώτες προτεραιότητες”, ανέφερε ο κ. Harri Kulovaara αντιπρόεδρος ναυσιπλοΐας (executive vice president of Maritime) της Royal Caribbean, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Σημειώνεται τέλος ότι η Royal Caribbean, που στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύεται από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator, πρόσφατα αναθεώρησε το πρόγραμμα του Jewel of the Seas, το οποίο θα περιλαμβάνει 7ήμερες κρουαζιέρες σε Καναδά / Νέα Αγγλία με αναχωρήσεις από Βοστόνη. Το χωρητικότητας 2.100 επιβατών Jewel of the Seas θα είναι το μόνο πλοίο της εταιρίας που θα προσφέρει αυτή την κρουαζιέρα το φθινόπωρο του 2006.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024