Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναπτυξιακά έργα στην Πελοπόννησο

Αναπτυξιακά έργα στην Πελοπόννησο

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αντώνης Ματσίγκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της έκθεσης ‘Τουριστικό Πανόραμα 2000’, στην οποία, φέτος, η Πελοπόννησος ήταν η […]

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αντώνης Ματσίγκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της έκθεσης 'Τουριστικό Πανόραμα 2000', στην οποία, φέτος,<...> η Πελοπόννησος<.> ήταν η τιμώμενη περιοχή και ανέφερε ότι περισσότερα από 50 δισ. δρχ. θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου, με προτεραιότητα σε έργα και παρεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση των βασικών υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια κ.α., αλλά και σε δράσεις ειδικού ενδιαφέροντος όπως ανάδειξη μνημείων και ιστορικών χώρων, παραδοσιακών οικισμών, και περιοχών εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Επίσης, προσέθεσε ότι συνολικά άλλα 30 δισ. δρχ. έχουν διατεθεί προς την ίδια κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.
Η Πελοπόννησος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τουρισμό και διακοπές όλων των μορφών και απαιτήσεων'
ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε ότι πέραν των εξαιρετικών φυσικών καλλονών και των μοναδικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών της διαθέτει και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως, ο συνδυασμός ορεινών και παράκτιων περιοχών, η σχετικά εύκολη πρόσβαση, και η μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα.
Το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης της Πελοποννήσου, είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας και θα επικεντρώνεται στον θεματικό τουρισμό όπως ο περιηγητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας, ο οικολογικός τουρισμός, και ο αγροτοτουρισμός, και κατά προέκταση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι λόγω της ορθολογικής και σταδιακής τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η περιοχή προσφέρει σήμερα σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν θετικές αποδόσεις στο κοντινό μέλλον.
Ως παράδειγμα τέτοιου είδους επενδύσεων, ο κ. Ματσίγκος ανάφερε την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 δισ. Δρχ. που υλοποιείται στη Δυτική Μεσσηνία και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 2.500 νέες κλίνες υψηλών κατηγοριών, γήπεδα γκολφ, κέντρα εστίασης και αναψυχής κ.ο.κ.
Όσον αφορά τους ειδικούς στόχους της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας επισήμανε ότι αφορούν την αύξηση των κλινών υψηλών κατηγοριών και την αύξηση της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων.
Η Πελοπόννησος σήμερα διαθέτει 30.000 κλίνες σε περίπου 480 μονάδες, με μέση δυναμικότητα 63 κλινών (κατώτερη του μέσου όρου της χώρας που είναι 67 κλίνες ανά μονάδα) και μέσο όρο πληρότητας της τάξης του 40%.
Οι επισκέπτες που δέχεται είναι κατά περίπου 50% Έλληνες και κατά 50% ξένοι τουρίστες.
Καταλήγοντας, ο κ. Ματσίγκος, επανέλαβε ότι η Πελοπόννησος είναι ένας προορισμός που μπορεί να καλύψει όλες τις μορφές τουρισμού και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους να την επισκεφθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024