Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες

Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες

Παρόλο που δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες παραμένουν η Ισπανία και η Γαλλία, μεγάλη ζήτησηπαρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η […]

Παρόλο που δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες παραμένουν η Ισπανία και η Γαλλία, μεγάλη ζήτηση<...>παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η εταιρία `Top Holiday Destinations`.

Συγκεκριμένα, αυξημένος παρουσιάστηκε το 2005 ο αριθμός ταξιδίων Βρετανών τουριστών στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών ο αριθμός αυτός εμφανίστηκε διπλάσιος, ενώ οι επισκέψεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 43%. Ακόμη, τα ταξίδια στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 33% και στο Μεξικό κατά 21%.

Παρόλο που η Ισπανία και η Γαλλία αποτελούν κορυφαίους προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, ο αριθμός ταξιδίων προς την Ισπανία αυξήθηκε το 2005 μόλις 1%, ενώ προς τη Γαλλία μειώθηκε κατά 3%. Τα ταξίδια προς τη Πορτογαλία εμφανίστηκαν επίσης μειωμένα κατά 5%. Ο λόγος που ώθησε τους Βρετανούς σε προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, είναι κατά την εταιρία `Top Holiday Destinations` οι χαμηλές τιμές, καθώς όπως σημειώνεται η τιμή δωματίου σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού είναι κατά πολύ υψηλότερη ενός δωματίου σε ξενοδοχείο της Βουδαπέστης ή της Πράγας.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι επίσης για τους Βρετανούς τουρίστες και τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Τυνησία, ενώ κορυφαίοι προορισμοί διακοπών το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποτέλεσαν για την συγκεκριμένη εταιρία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024