Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑβραμόπουλος: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο πολίτης του κόσμου

Αβραμόπουλος: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο πολίτης του κόσμου

“Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο πολίτης του κόσμου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2005, σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του Money Show…

“Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο πολίτης του κόσμου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2005, σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του Money Show στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημείωσε στην ομιλία του “μέχρι σήμερα η περιοχή της Βορείου Ελλάδος, με εξαίρεση τη Χαλκιδική, είχε μείνει έξω από τον τουριστικό χάρτη, γεγονός όμως που τη διέσωσε”.

Μιλώντας ειδικότερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι υστερεί σε αναγνωρισιμότητα, ενώ διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση κινείται με στρατηγική προς την αντιστροφή της κατάστασης αυτής, ώστε οι περιοχές της Βορείου Ελλάδος να εξελιχθούν σε προορισμούς που θα φέρουν επισκέπτες και επενδύσεις”.

Ακόμα, στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Υπουργός προανήγγειλε την ένταξη οκτώ νέων περιοχών στον τουριστικό χάρτη της χώρας και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών, “προκειμένου να επέλθει” όπως εξήγησε “ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη”.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πολυμερείς συνεργασίες που προωθούνται με τις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο να εμπεδωθεί ένα κλίμα γαλήνης και ηρεμίας στην περιοχή, αφού όπως διευκρίνισε “κανείς δεν πάει όπου υπάρχει ένταση”. Επανέλαβε δε ότι από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προωθείται νομοσχέδιο για τον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ όπως ανακοίνωσε “σύντομα θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τον στρατηγικό σύμβουλο marketing και ήδη “γίνονται κινήσεις για τη δημιουργία νέου Portal στο διαδίκτυο.

“Μέσα στην επόμενη διετία θα ανοίξουν τουριστικά γραφεία της Ελλάδας σε 47 νέες χώρες” ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ σχετικά με την φετινή τουριστική κίνηση τόνισε ότι “το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμό κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 11,7% και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων μιλά για άνοδο 17% σε έσοδα”. Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η χρονιά ήταν δύσκολη και το διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ενώ υπενθύμισε ότι “αυτό που πέτυχε η Ελλάδα είναι να περάσει την εικόνα μιας χώρας που είναι έτοιμη να προσφέρει ποιότητα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024