Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύσκεψη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων

Σύσκεψη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων

Η κυβέρνηση προχωρά στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης των συναρμοδίων υπουργών με φορείς και […]

Η κυβέρνηση προχωρά στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες<.> και τα Δωδεκάνησα<.> σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης των<...> συναρμοδίων υπουργών με φορείς και ναυτιλιακές εταιρίες.
Τα αιτήματα των βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, ήταν η ανανέωση του επιβατικού στόλου με σύγχρονα και γρήγορα πλοία, η αύξηση των δρομολογίων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και η δικαιότερη κατανομή των αδειών σκοπιμότητας μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών ενάντια στη μονοπωλιακή εκμετάλλευση των γραμμών.
Εναντίον της μονοπωλιακής κατάστασης στη ναυσιπλοΐα εμφανίστηκε στη σύσκεψη και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να υπάρξει ένα καινούριο θεσμικό πλαίσιο για την ναυσιπλοΐα, που θα δίνει τη δυνατότητα, στις επιχειρήσεις και στις τοπικές κοινωνίες να προγραμματίσουν με τον καλύτερο τρόπο την απελευθέρωση της αγοράς μετά από τρία χρόνια.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κλείνοντας την ομιλία του στη σύσκεψη έκανε λόγο για ανταγωνισμό, ο οποίος θα έχει στόχο την ανανέωση των επιβατηγών πλοίων, αλλά πάνω από όλα την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για ριζικές αλλαγές στο τοπίο των θαλασσίων συγκοινωνιών μίλησε ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης συνδιοργανωτής της διήμερης σύσκεψης για τη ναυσιπλοΐα.
Όπως είπε το τοπίο της ναυσιπλοΐας, της εμπορικής και επιβατικής κίνησης στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει άρδην και η αλλαγή αυτή θα είναι και ραγδαία.
Η συζήτηση για τη ναυσιπλοΐα θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024