Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία η συμβολή όλων των αρμόδιων τουριστικών φορέων για την καθιέρωση της Αθήνας ως `city-break` προορισμός

Αναγκαία η συμβολή όλων των αρμόδιων τουριστικών φορέων για την καθιέρωση της Αθήνας ως `city-break` προορισμός

Για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Αθήνας – Αττικής, τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, όπως επίσης για τις μελλοντικές δράσεις της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος…

Για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Αθήνας – Αττικής, τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, όπως επίσης για τις μελλοντικές<...>δράσεις της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος, αλλά και για το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας στο θέμα της ασφάλειας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μίλησε στο Travel Daily News ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χαράλαμπος Μανιάτης.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική προβολή, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας διευκρίνισε ότι “βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εφαρμογής και δεν έχει ολοκληρωθεί”, ενώ όπως εξήγησε “στην παρούσα φάση εξετάζουμε τις τελικές προτάσεις για τις ενέργειες τουριστικής προβολής που θα υλοποιηθούν το 2006”. “Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστεί μ` όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τον Δήμο Αθηναίων, έτσι ώστε η Αθήνα να γίνει μια ζωντανή πόλη” πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

“Η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα είναι γεγονός που προκύπτει τόσο από στοιχεία των τουριστικών φορέων, όσο και από τις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών” υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης. “Η αύξηση της τουριστικής κίνησης” συμπλήρωσε “είναι αποτέλεσμα που προέρχεται όχι μόνο από τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως η αναγνωρισιμότητα της Αθήνας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την καμπάνια του Ε.Ο.Τ. για την Ελλάδα”.

Τέλος, σχολιάζοντας την εικόνα της Αθήνας ως ασφαλής προορισμός διακοπών, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι “από τη στιγμή που η Αθήνα ανήκει στην ομάδα των ασφαλών τουριστικών προορισμών το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστική της θέση και η ικανότητα αύξησης του μεριδίου της, μεταξύ των ασφαλών, τουριστικά προορισμών που εύλογα κατέχουν και το υψηλότερο ποσοστό της τουριστικής κίνησης”.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χαράλαμπου Μανιάτη εδώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024