Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέο πλοίο και βραβείο για την Costa

Νέο πλοίο και βραβείο για την Costa

Η εταιρία κρουαζιέρων Costa Crociere παρήγγειλε νέο κρουαζιερόπλοιο, αδελφό των Costa Concordia και Costa Serena, το οποίο θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Fincantieri της Τζένοα και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι […]

Η εταιρία κρουαζιέρων Costa Crociere παρήγγειλε νέο κρουαζιερόπλοιο, αδελφό των<...> Costa Concordia και Costa Serena, το οποίο θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Fincantieri της Τζένοα και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2009.

Σχολιάζοντας αυτή την ενέργεια κ. Pier Luigi Foschi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costa Crociere, ανέφερε ότι “μέσω αυτής της παραγγελίας για το νέο μέγα-κρουαζιερόπλοιο, που ακολουθεί την παραγγελία ενός ίδιου μεγέθους πλοίου (Costa Serena) που έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2005, η εταιρία επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και τη συνεχή ανάπτυξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, καθώς και την ηγετική θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά”.

Σημειώνεται ότι η παραγγελία αυτή αποτελεί τμήμα της συμφωνίας που υπέγραψε ο όμιλος Carnival Corporation με τα ναυπηγεία Fincantieri για 4 νέα κρουαζιερόπλοια, αξίας πάνω από 2 δισ. δολάρια και “οψιόν” για δύο επιπλέον.

Αναλυτικά, τα 4 νέα κρουαζιερόπλοια είναι: ένα για την Costa, ένα για την Holland America, ένα για την Carnival και ένα για την Princess. Τα δύο επιπλέον κρουαζιερόπλοια της “οψιόν” προορίζονται για την Carnival και τη Holland America.Τα 4 νέα πλοία θα προσθέσουν τουλάχιστον 11.756 κλίνες στο δυναμικό του ομίλου.

Σημαντική διάκριση

Εν τω μεταξύ, ο Kuoni Switzerland tour operator στην Ευρώπη, επιβράβευσε την Costa Crociere με το “Green Planet Award 2005”, για την υποδειγματική περιβαλλοντική επίδοσή της. Έτσι, από εδώ και στο εξής, τα πλοία της εταιρίας που θα εμφανίζονται στους καταλόγους του Kuoni θα φέρουν και το λογότυπο Green Planet Award.

Ο Kuoni καθιέρωσε τα “Green Planet Awards” πριν από 5 χρόνια και σήμερα αποτελούν την υψηλότερη οικολογική διάκριση στον τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα της Ελβετίας. Το Green Planet Award αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση των προσπαθειών της Costa για την προστασία του περιβάλλοντος και έρχεται να προστεθεί στα βραβεία “BEST4” και “Green Star” που έλαβε από τον οργανισμό του ιταλικού νηολογίου RINA.

Η εταιρία Costa αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρία Travelway.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024