Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνανέωσε την ταξιδιωτική οδηγία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Ανανέωσε την ταξιδιωτική οδηγία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Μεγάλος κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία ανάγγειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Αξιωματούχοι του Υπουργείου πιστεύουν ότι διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και εγχώριες, δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο χώρο της Τουρκίας. […]

Μεγάλος κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία ανάγγειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας<...>. Αξιωματούχοι του Υπουργείου πιστεύουν ότι διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και εγχώριες, δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο χώρο της Τουρκίας. Επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και τουριστικών περιοχών, είναι δυνατό να λάβουν χώρα.

Στις 16 Ιουλίου του 2005, έκρηξη σε μικρό λεωφορείο σε θέρετρο της Εφέσου στη δυτική Τουρκία σκότωσε πέντε άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν Βρετανός πολίτης. Επίσης, πέντε Βρετανοί πολίτες τραυματίστηκαν. Στις 11 Ιουλίου, σε έκρηξη που σημειώθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Σμύρνη στη Δυτική Τουρκία, τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι εκ των οποίων και ένας Βρετανός.

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις 20 Νοεμβρίου του 2003 κατά του Βρετανού Γενικού Συμβούλου και των γραφείων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσαν το θάνατο 33 ανθρώπων και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους. Από τότε, υπήρξε μια μικρή σε εύρος κλίμακα τρομοκρατικών χτυπημάτων. Οι στόχοι είχαν να κάνουν με τοποθεσίες που συνδέονται με επιχειρήσεις εκμετάλλευσης από χώρες της Δύσης (και της Βρετανίας) καθώς και του Τουρκικού κράτους.

Το Υπουργείο προτείνει στους ταξιδιώτες που πρόκειται να επισκεφτούν την Τουρκία να αποκτήσουν μια καλή ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλιση. Επίσης, οι ταξιδιώτες οφείλουν να εξετάζουν ποιες περιπτώσεις δεν καλύπτει η ασφάλεια και εάν οι δραστηριότητες που πρόκειται να κάνουν καλύπτεται από την ασφάλεια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024