Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜεγάλο ποσοστό της First Choice πωλήθηκε

Μεγάλο ποσοστό της First Choice πωλήθηκε

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόσφατα πωλήθηκε μεγάλο ποσοστό από την First Choice, τον τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό της Αγγλίας, που εξυπηρετεί περίπου 4 εκατ. Βρετανούς τουρίστες τον χρόνο. Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρία Royal […]

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόσφατα πωλήθηκε μεγάλο ποσοστό από την First Choice, τον τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό της Αγγλίας, που<...> εξυπηρετεί περίπου 4 εκατ. Βρετανούς τουρίστες τον χρόνο.
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρία Royal Caribbean<.> η οποία έχει την βάση της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το 20% των μετοχών του ταξιδιωτικού οργανισμού First Choice, έναντι 300 εκατ. δολαρίων. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την Royal Caribbean να ανταγωνιστεί καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Αγορά τον μεγάλο της αντίπαλο την Carnival Cruise, η οποία έχει ήδη μια μειοψηφία της Airtours. Εν τω μεταξύ, η Airtours πούλησε το 3% των μετοχών της στη First Choice, αυξάνοντας έτσι τις υποψίες για πιθανή συγχώνευση με τον Γερμανικό όμιλο C&N.
Αυτές οι εξελίξεις ακολούθησαν τη συγχώνευση του Thomson Travel με τον όμιλο Preussag-TUI, ενώ ο όμιλος Thomas Cook ακόμα ψάχνει για να βρει πλειοψηφικό συνέταιρο αφού η Preussag θα πουλήσει τις μετοχές της για ανταγωνιστικούς λόγους.
Οι πιθανές εταιρίες που θα αγοράσουν τον Thomas Cook είναι ο Kuoni, η Rewe, και η P&O.
Στον όμιλο της First Choice ανήκουν επίσης η Unijet, η Hayes & Jarvis, η Suncars, η Sovereign και Sunsail, όπως επίσης και άλλες μικρότερες επωνυμίες. Επίσης η First Choice έχει την αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων Air 2000, η οποία διαθέτει 25 αεροσκάφη, την εταιρία Viking International, όπως επίσης και μια εταιρία ναυλώσεων yacht η οποία είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024