Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρώτο νέου τύπου διαβατήριο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρώτο νέου τύπου διαβατήριο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια παραδόθηκε χτες, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας και με παρόντες τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών…

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια παραδόθηκε χτες, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Διαβατηρίων<...>της Ελληνικής Αστυνομίας και με παρόντες τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, κ.κ. Γ. Βουλγαράκη και Π. Μολυβιάτη αντίστοιχα, το νέου τύπου διαβατήριο, που φέρει το συμβολικό αριθμό 1.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι “οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να διευκολύνονται στα ταξίδια τους με ασφαλή ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως είναι τα νέα διαβατήρια”, ενώ αστειευόμενος και δείχνοντας τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη που τον συνόδευε, ανέφερε ότι “εμείς οι ταξιδιώτες έχουμε μεγάλη ανάγκη από τα ασφαλή έγγραφα”.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης, σχολιάζοντας τα νέου τύπου διαβατήρια σημείωσε ότι “τα ασφαλή διαβατήρια είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα για να αποβάλει το αίσθημα μειονεκτικότητας που έχει στον τομέα αυτό”, ενώ όπως πρόσθεσε “νομίζω ότι αυτό το στοίχημα το κερδίζουμε”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος αναφέρθηκε στις δικλείδες ασφαλείας των νέων διαβατηρίων, υπογραμμίζοντας πως “οι πιθανότητες να πλαστογραφηθούν τα νέα διαβατήρια είναι μηδενικές.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.575 διαβατήρια νέου τύπου από 138 διαφορετικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και Προξενικά γραφεία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024