Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤην εκπόνηση μελέτης για τις μεταφορές στο νησιωτικό χώρο ανέθεσε η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο Ι.Τ.Α.

Την εκπόνηση μελέτης για τις μεταφορές στο νησιωτικό χώρο ανέθεσε η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο Ι.Τ.Α.

Την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων για τη διασφάλιση της παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών μεταφορών στο νησιωτικό χώρο ανέθεσε στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.)…

Την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων για τη διασφάλιση της παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών μεταφορών στο νησιωτικό χώρο ανέθεσε στο<...>Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), στα πλαίσια μάλιστα πραγματοποίησης σχετικού σεμιναρίου, που προγραμματίζει για την άνοιξη.

Με τη σειρά του, το Ι.Τ.Α., ζήτησε ήδη από όλους τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων του νησιωτικού χώρου, καθώς και από τους Προέδρους των Οργανισμών Λιμένων και των Λιμενικών Ταμείων, να συνεργαστούν με την επταμελή επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε με επιστημονικό υπεύθυνο τον επ. Καθηγητή Κώστα Χλωμούδη και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Δήμαρχο Ερμούπολης Σύρου, κ. Ιωάννη Δεκαβάλα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του προς τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων το Ι.Τ.Α.:

“Οι μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες πολιτικές σύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με τα νησιά και διασύνδεσης του νησιωτικού χώρου παραμένουν από ανεπαρκείς έως άκρως προβληματικές.

Το αυτονόητο δικαίωμα και δημόσιο αγαθό της απρόσκοπτης διακίνησης ανθρώπων κι εμπορευμάτων – το οποίο κάθε συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει – παραμένει ζητούμενο για μεγάλο αριθμό πολιτών και `όνειρο άπιαστο` ειδικά για τους κατοίκους των άγονων περιοχών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής και την ανάπτυξη του τόπου τους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας δεν θέλει να παραμένει απλώς κοινωνός ή θεατής του προβλήματος. Ήδη προγραμματίζει για την άνοιξη του 2006 την οργάνωση ειδικού θεματικού Συνεδρίου με αντικείμενο την πολιτική των μεταφορών για το νησιωτικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέθεσε στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένων και ρεαλιστικών προτάσεων θεσμικού και λειτουργικού χαρακτήρα για τη διασφάλιση της παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών μεταφορών στο νησιωτικό χώρο.

Επταμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Ερμούπολης Σύρου κ. Ιωάννη Δεκαβάλα, εκπρόσωπο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και τους Πανεπιστημιακούς Κώστα Χλωμούδη, ως Επιστημονικό Υπεύθυνο, Ε. Τζανάτο, Ε. Παπαδημητρίου, από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μ. Λεκάκου, Κ. Πάνου και Θ. Συριόπουλο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου άρχισε να επεξεργάζεται τη σχετική πρόταση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη.

Στο πλαίσιο της μελέτης αποστέλλεται από τους ερευνητές στους ΟΤΑ και άλλους αρμόδιους φορείς σχετικό ερωτηματολόγιο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024