Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚρουαζιέρες από το Ντουμπάι θα προσφέρει η Costa Crociere

Κρουαζιέρες από το Ντουμπάι θα προσφέρει η Costa Crociere

Από τον Δεκέμβριο του 2006 και για όλη τη χειμερινή περίοδο, ο όμιλος της Costa Crociere SpA, που λειτουργεί τις εταιρίες AIDAκαι Costa Crociere, με δύο πλοία, το `Costa Classica` […]

Από τον Δεκέμβριο του 2006 και για όλη τη χειμερινή περίοδο, ο όμιλος της Costa Crociere SpA, που λειτουργεί τις εταιρίες AIDA<...>και Costa Crociere, με δύο πλοία, το `Costa Classica` και το `AIDAAcara` θα προσφέρει 7ήμερες κρουαζιέρες στον Αραβικό Κόλπο με αναχωρήσεις από το Ντουμπάι.

Συνολικά θα γίνουν 25 κρουαζιέρες, στις οποίες εκτιμάται ότι θα ταξιδέψουν περίπου 63.000 επιβάτες. Από αυτούς οι 44.000 με το `Costa Classica` και οι 19.000 με το `AIDAAcara`.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μία από τις κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρων εντάσσει ως σταθμό αναχωρήσεων το Ντουμπάι στα προγράμματά της, μία πόλη που είναι εύκολα προσβάσιμη από την Ευρώπη και φημίζεται για την ηλιοφάνεια και τον ήπιο χειμώνα της.

Το δρομολόγιο περιλαμβάνει επισκέψεις στα λιμάνια των πόλεων Φουτζαϊρά (Fujairah) και Αμπού-Ντάμπι (Abu Dabi) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μουσκάτ (Muscat) στο Ομάν και Μπαχρέιν.

Το `Costa Classica` θα αναχωρεί κάθε Σάββατο από τις 23 Δεκεμβρίου 2006 έως και 14 Απριλίου 2007 και θα πραγματοποιήσει 17 κρουαζιέρες, ενώ το `AIDAAcara` θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή από 22 Δεκεμβρίου 2006 έως 9 Φεβρουαρίου 2007 και θα πραγματοποιήσει 8 κρουαζιέρες.

Η πλειονότητα των επιβατών και στα δύο πλοία θα είναι Ευρωπαίοι. Το `Costa Classica` εκτιμάται πως θα το προτιμήσουν Ιταλοί Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι και Ισπανοί, ενώ το `AIDAAcara` κυρίως Γερμανοί και Αυστριακοί.

Συγκεκριμένα, το `Costa Classica`, πλέοντας από Ευρώπη προς Ντουμπάι, θα αναχωρήσει από τη Σαβόνα στις 5 Δεκεμβρίου 2006 και αφού περάσει από Νάπολη-Ιταλία, Αλεξάνδρεια, Πορτ Σάϊντ, Σαρμ Ελ Σέιχ – Αίγυπτο, Ακαμπα – Ιορδανία, Σάφαγα (Safaga) – Αίγυπτο, Χοντεϊντά (Hodeidah)- Υεμένη, Μουκάλα (Mukalla)-Υεμένη Σαλαλα (Salalah) – Ομάν και Μουσκάτ (Muskat) – Ομάν θα φτάσει στο Ντουμπάι στις 22 Δεκεμβρίου 2006.

Το `AIDAAcara`, από την άλλη, θα φτάσει στο Ντουμπάι κάνοντας δύο κρουαζιέρες. Με αναχώρηση από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα την 1η Δεκεμβρίου 2006 θα φτάσει στις 9 Δεκεμβρίου Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ολοκληρώνοντας τη μία κρουαζιέρα και από εκεί την ίδια μέρα θα αναχωρήσει για τη δεύτερη κρουαζιέρα και θα φτάσει στο Ντουμπάι στις 21 Δεκεμβρίου 2006.

“Οι τοπικές αρχές στο Ντουμπάι”, ανέφερε ο κ. Pier Luigi Foschi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costa Crociere SpA, “έχουν αναπτύξει ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, στοχεύοντας να καταστήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Αραβικό Κόλπο ως ένα πολύ ελκυστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Πιστεύω ότι η άφιξη στο Ντουμπάι μιας διεθνούς εταιρίας, όπως η Costa, θα συμβάλει ουσιαστικά προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η σημασία που δίνει η τοπική κοινωνία στην κρουαζιέρα αποδεικνύεται από τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και από την κατασκευή ενός σταθμού κρουαζιέρων (terminal) με όλη τη σχετική υποδομή. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι το πνεύμα συνεργασίας, ο τρόπος προσέγγισης και οι δεσμεύσεις των τοπικών αρχών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της εταιρίας. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον το Ντουμπάι θα γίνει τακτικός προορισμός για τις κρουαζιέρες μας”.

Σημειώνεται τέλος ότι γενικός αντιπρόσωπος της Costa Crociere στην Ελλάδα είναι το γραφείο Travelway.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024