Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Τα δύο χρόνια που πέρασαν καταφέραμε πραγματικά σπουδαία πράγματα

Αβραμόπουλος: Τα δύο χρόνια που πέρασαν καταφέραμε πραγματικά σπουδαία πράγματα

“Όλο αυτόν τον καιρό, αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν, με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε πραγματικά σπουδαία πράγματα. Ξαναβάλαμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καταστήσαμε την Ελλάδα έναν εκ των πρώτων προορισμών και με μία σχέση ειλικρινούς συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο…

“Όλο αυτόν τον καιρό, αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν, με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε πραγματικά σπουδαία πράγματα.<...>Ξαναβάλαμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καταστήσαμε την Ελλάδα έναν εκ των πρώτων προορισμών και με μία σχέση ειλικρινούς συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο και με όσους έχουν ασχοληθεί με τον τουρισμό, δώσαμε ώθηση, πνοή και κυρίως, προοπτική, όπως αυτή καθορίζεται πλέον, από την ολοκληρωμένη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό για τα επόμενα δέκα χρόνια. Έγινε δουλειά εκεί. Και επιτρέψτε μου να πω ότι από αυτό κρινόμαστε όλοι. Και η δημόσια μέχρι στιγμής θητεία μου έχει αποδείξει, ότι είμαι άνθρωπος της δουλειάς, της προσπάθειας και κυρίως του αποτελέσματος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την χτεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής αλλαγής.

Ερωτώμενος μάλιστα από δημοσιογράφους αν θα παραστεί στη συνεδρίαση του πρώτου Παγκοσμίου Τουριστικού Φόρουμ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2006, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε “Βεβαίως, διότι όλο αυτόν τον καιρό, όπως ξέρετε, έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά. Ένα από τα επίσης σημαντικά στάδια είναι αυτό, που κορυφώνεται με την εδώ συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού”.

Σχολιάζοντας την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε: “Έχει γίνει δουλειά και σ΄ αυτόν τον κοινωνικό τομέα. Θα συνεχίσουμε με κέφι, ενθουσιασμό και κυρίως, με αποφασιστικότητα, για ν΄ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Αν, ως προς κάτι κρίνεται ο πολιτισμός της χώρας μας, αυτό έχει να κάνει με την κοινωνική μας πολιτική. Αυτή αναδεικνύει τον άνθρωπο, ως κεντρικό στοιχείο της συλλογικής μας προσπάθειας για μια πιο δίκαιη και καλύτερη κοινωνία. Το Υπουργείο αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, έχει επιτελέσει μεγάλο έργο και όπως είπα πρωτύτερα, θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, με νέες ιδέες, με ακόμα πιο προχωρημένα προγράμματα, έτσι ώστε ν΄ αποδειχθεί η αιχμή του δόρατος της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής μας”.

Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου αν το Υπουργείο Υγείας θα είναι ένα μεγάλο φορτίο, καθότι ο κ. Κακλαμάνης θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους Υπουργούς, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όπως και σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δράσης, στον τομέα αυτό έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θεωρώ, θετικό το γεγονός, ότι όλο αυτόν τον καιρό έχουν καταγραφεί αποτελέσματα, επάνω στα οποία, όπως επεσήμανα πρωτύτερα, θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο προχωρημένες ιδέες, προγράμματα και με ολοκληρωμένη στρατηγική στο όνομα της κοινωνίας και των πολιτών”.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την ορκωμοσία των νέων Υπουργών, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ώρα 12.00), θα μεταβεί στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024