Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ανακύκλωσης για το ΔΑΑ το 2005

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ανακύκλωσης για το ΔΑΑ το 2005

Το 2005 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά ανακύκλωσης για το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, αφού οι αυξημένες δραστηριότητεςκαι το πρόγραμμα παροχής κινήτρων για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του Αερολιμένα […]

Το 2005 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά ανακύκλωσης για το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, αφού οι αυξημένες δραστηριότητες<...>και το πρόγραμμα παροχής κινήτρων για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του Αερολιμένα οδήγησαν σε αύξηση 14% των ανακυκλούμενων ποσοτήτων, ενώ, παράλληλα, με περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Αρτέμιδος, συνεχίστηκε η προσπάθεια ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού με τη συνδρομή της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ειδικότερα, μέσα στο 2005:


  • Ανακυκλώθηκαν συνολικά 1.713 τόνοι χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και άλλων μετάλλων, ξύλου, πλαστικού, και ελαστικών, ποσότητα που παρουσιάζει αύξηση 14% σε σχέση με το 2004, κατά το οποίο ανακυκλώθηκαν 1.504 τόνοι.
  • Για τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Αεροδρόμιο, συλλέξαμε 57 τόνους εγκαταλελειμμένων ελαστικών οχημάτων στα όρια του Αεροδρομίου με το Δήμο Σπάτων, τα οποία εστάλησαν για ανακύκλωση.
  • Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, το Νοέμβριο 2005, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεκίνησε Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Αρτέμιδος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινίου στο Λύκειο, στο Γυμνάσιο και στα πέντε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αρτέμιδος, ενώ τα πέντε Νηπιαγωγεία της περιοχής συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού. Ο Αερολιμένας παρέχει ειδικούς κάδους σε κάθε σχολείο για την συλλογή χαρτιού και αλουμινίου, πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις με τα παιδιά, οργανώνει την αποκομιδή και την ανακύκλωση των υλικών και, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα επιβραβεύσει τα σχολεία για τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που συνέλεξαν. Εκτός από τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σχολείο, οι μαθητές μπορούν να φέρνουν και υλικά που συγκεντρώνουν στο σπίτι.

Σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης στο αεροδρόμιο, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτης Καραμάνος, δήλωσε τα εξής: “Η αύξηση των ανακυκλούμενων υλικών το 2005 μας χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως και τα πολύ καλά αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Αρτέμιδος. Το πρόγραμμα υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, χάρη στην ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των διευθυντών και των δασκάλων των σχολείων, την υποστήριξη του Δήμου Αρτέμιδος και, πάνω απ` όλα, χάρη στα παιδιά, που αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024