Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕνδιαφέρον της British Airways για την KLM

Ενδιαφέρον της British Airways για την KLM

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον της British Airways για την εξαγορά της KLM, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Wall Sreet και Sunday Business. Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι και των δύο εταιριών δεν […]

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον της British Airways<.> για την εξαγορά της KLM<.>, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων<...> Wall Sreet και Sunday Business.
Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι και των δύο εταιριών δεν αναφέρουν τίποτα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι συζητήσεις για εξαγορά είχαν γίνει το 1992, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Στελέχη του αεροπορικού κλάδου αναφέρουν ότι η εξαγορά της KLM από την British Airways θα ισχυροποιούσε τη θέση της δεύτερης στην Ευρώπη, διότι η British Airways δεν διαθέτει αεροδρόμιο-κόμβο στην Κεντρική Ευρώπη. Το αεροδρόμιο του Heathrow είναι πολύ ακριβό και πολυπληθές για να λειτουργήσει σαν κόμβος.
Όπως είναι γνωστό το αεροδρόμιο του Schiphol είναι ήδη ένας μεγάλος κόμβος, και θα ήταν μια πολύ καλή λύση για την British Airways ως δεύτερο κομβικό αεροδρόμιο, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει την εξάπλωση που χρειάζεται η British Airways.
Αλλά τι θα γίνει με τις παγκόσμιες συμμαχίες; μιας και οι δύο εταιρίες είναι μέλη η κάθε μια σε διαφορετική συμμαχία;
Η British Airways είναι στην oneworld με την American Airline, και την Iberia, ενώ η KLM είναι στην Wings Alliance, με την αμερικάνικη εταιρία Northwest. Μια συγχώνευση όμως της British Airways και της KLM θα είχε ως αποτέλεσμα την συνεργασία της KLM με την oneworld.
Παρά τις προβλέψεις των αναλυτών, οι εξαγορές αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη είναι σπάνιες και δύσκολες, μιας και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ανήκουν στο δημόσιο. Έτσι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ British Airways και KLM θα είναι χρονοβόρες ώστε οποιαδήποτε κίνηση να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς, τις κυβερνήσεις, και τις συμμαχίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024