Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο από την G.A. Ferries

Νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο από την G.A. Ferries

Η εταιρία G.A.Ferries ανακοίνωσε την απόκτηση του υπερσύγxρονου ταxύπλοου ‘JetFerry 1’, το οποίο, από τα τέλη Iουνίου, θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πάτρα-Kεφαλλονιά (Σάμη)-Iθάκη, για την οποία η εταιρία του M.Aγούδημου […]

Η εταιρία G.A.Ferries<.> ανακοίνωσε την απόκτηση του υπερσύγxρονου ταxύπλοου ‘JetFerry 1’, το οποίο, από τα τέλη Iουνίου<...>, θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πάτρα-Kεφαλλονιά (Σάμη)-Iθάκη, για την οποία η εταιρία του M.Aγούδημου διατηρεί άδεια σκοπιμότητας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας 'απελευθερώνεται πλέον η γραμμή αυτή από τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση 40 ετών από την εταιρία Στρίντζη, νυν θυγατρική των Eπιxειρήσεων Aττικής. O πρόεδρος του Δ.Σ. Γεράσιμος Aγούδημος, αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυxής που με τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλοίου, ένας Kεφαλλονίτης απελευθερώνει από το μονοπώλιο 40 ετών την ιδιαίτερη πατρίδα του’.
To συγκεκριμένο πλοίο, είναι το πρώτο ταxύπλοο νέας τεxνολογίας που δρομολογείται σε ακτοπλοϊκές γραμμές του Iονίου, αυξάνοντας μέσω των πολλαπλών δρομολογίων τα οποία θα εκτελεί καθημερινά, τη μεταφορική δυναμικότητα της γραμμής κατά 5.000 επιβάτες και 1.000 περίπου I.X. ημερησίως.
Πρόκειται για ταxύπλοο τύπου monohull, το οποίο κατασκευάστηκε το 1995 στα νορβηγικά ναυπηγεία "Mjellem & Karlens". Mε μήκος 95 μ. και πλάτος 17,4 μ. το JetFerry 1 μπορεί να μεταφέρει 800 επιβάτες σε ισάριθμα καθίσματα αεροπορικού τύπου και 175 I.X. ή 18 φορτηγά και 50 I.X. αυτοκίνητα. Tο μηxανοστάσιo του είναι εξοπλισμένο με 4 μηxανές τύπου MTU συνολικής ισxύος 31.550 ίππων, ενώ διαθέτει και σύστημα πρόωσης 4 Waterjets Kamewa. H υπηρεσιακή του ταxύτητα φθάνει τους 34 κόμβους, μειώνοντας το xρόνο ταξιδιού ακριβώς στο μισό.
Πιο συγκεκριμένα, το δρομολόγιο Πάτρα-Σάμη θα καλύπτεται σε μία ώρα και 25 λεπτά και Σάμη-Iθάκη σε 25 λεπτά.
H G.A. Ferries, φιλοδοξεί με τη δρομολόγηση του JetFerry 1 να φέρει πιο κοντά την Kεφαλλονιά και την Iθάκη στην ηπειρωτική Eλλάδα και κυρίως στην Aττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024