Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΆσχημα νέα από τους T.Os για τον τουρισμό της Κρήτης

Άσχημα νέα από τους T.Os για τον τουρισμό της Κρήτης

Άσχημες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό της Κρήτης και για την φετινή χρονιά, αλλά και για το 2001. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ‘Πατρίς’ οι tour operators μειώνουν τα […]

Άσχημες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό της Κρήτης και για την φετινή χρονιά, αλλά και<...> για το 2001. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ‘Πατρίς’ οι tour operators μειώνουν τα πακέτα για την Κρήτη.
‘Η Κρήτη δεν έχει ζήτηση’, λένε μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί όπως Thomson, που διακινεί χιλιάδες Βρετανούς κάθε χρόνο στο νησί. Σύμφωνα με τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες ο Thomson έχει μειώσει έως και 30% το πρόγραμμα του για την Κρήτη το 2001.
Και συνεχίζει η εφημερίδα αναφέροντας ότι ‘ενώ φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί μας, υπολογίζεται ότι θα είναι μειωμένη κατά 15%, η γειτονική μας Τουρκία, αλλά και η Κύπρος, θα ‘πνιγούν’ στους τουρίστες.
Το βασικό πρόβλημα της Κρήτης είναι η έλλειψη υποδομών, και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου για να παραλάβουν οι τουρίστες τις αποσκευές τους χρειάζονται μέχρι και 3 ώρες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Μανόλης Παπακαλιάτης.
Η ελπίδα της Κρήτης τώρα είναι οι τουρίστες της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Κώστα Μπαντουβά, στην ‘Πατρίς’ η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αν δεν λειτουργήσει το λεγόμενο "last minute" οι τουρίστες που κλείνουν την τελευταία στιγμή τις διακοπές τους, πετυχαίνοντας βέβαια, πάρα πολύ χαμηλές τιμές. H μείωση στην τιμή κυμαίνεται από 10-30%, ανάλογα με τα ξενοδοχεία.
Η τουριστική κίνηση στην Κρήτη εμφανίζεται αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, και υπολογίζεται ότι η χρονιά θα παρουσιάσει μείωση 15%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024