Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥπό εξέταση η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Αλεξανδρούπολης

Υπό εξέταση η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Αλεξανδρούπολης

Σύσκεψη με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης – Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε προχτές, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2006,στο Υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου συμμετείχαν όλα τα […]

Σύσκεψη με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης – Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε προχτές, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2006,<...>στο Υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου συμμετείχαν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μ. Αγγελόπουλος, ο υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου, κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ο νομάρχης Έβρου, κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, κ.κ. Γιώργος Αλεξανδρής και Γιώργος Χανός αντίστοιχα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να αντιμετωπιστούν τα πρακτικά ζητήματα. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη συζήτηση με την Τουρκική πλευρά ξεκίνησε την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, μια εμπορική (Σμύρνη -Αλεξανδρούπολη) και μια τουριστική (Μαρώνεια – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αίνο – Ίμβρο – Τσανάκαλε), που σύντομα θα συνδέουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα γειτονικά παράλια της Τουρκίας.

Όσον αφορά στην εμπορική γραμμή Σμύρνη – Αλεξανδρούπολη, ο Νομάρχης Έβρου, κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, ανέφερε ότι “η απόφαση έχει παρθεί καθώς έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διεργασίες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να εγκατασταθεί το πλοίο και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια”. “Το θέλουν οι Τούρκοι, το θέλουμε εμείς, το θέλουν οι πολιτικές ηγεσίες. Το καράβι ήδη έχει αγοραστεί και είναι στο λιμάνι του Πειραιά έτοιμο” συμπλήρωσε ο κ. Ζαμπουνίδης.

“Η συγκεκριμένη γραμμή δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην ήδη υπάρχουσα Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, καθώς θα πραγματοποιεί την μεταφορά εμπορευμάτων που θα προέρχονται από διαφορετικό γεωγραφικό χώρο, σε σχέση με την αντίστοιχη γραμμή της Θεσσαλονίκης” εξήγησε ο κ. Ζαμπουνίδης, υπογραμμίζοντας ότι “το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην υλοποίηση της σύνδεσης είναι τα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”.

Όσον αφορά στην δεύτερη τουριστική ακτοπλοϊκή γραμμή, που εκτελεί το δρομολόγιο Μαρώνεια – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αίνο – Ίμβρο – Τσανάκαλε, εμπόδιο στην πραγματοποίηση της αποτελεί ο τελωνειακός σταθμός στη Σαμοθράκη, ο οποίος πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί, ώστε να έχει τη δυνατότητα αποβίβασης και επιβίβασης ατόμων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024