Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταγγελίες από τους εργαζόμενους του ΕΟΤ για την κατάσταση στον Οργανισμό

Καταγγελίες από τους εργαζόμενους του ΕΟΤ για την κατάσταση στον Οργανισμό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΟΤ οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό, καθώς και τις Ανώνυμες Εταιρίες. Όσον αφορά […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΟΤ οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό, καθώς και τις Ανώνυμες Εταιρίες<...>.
Όσον αφορά στον ΕΟΤ, το ΔΣ συναντήθηκε με τον γ.γ. ΕΟΤ όπου συζητήθηκε το θέμα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας με την τοποθέτηση της Επιτρόπου στον ΕΟΤ. Το ΔΣ πρότεινε συνάντηση με τη συμμετοχή των Δ/νσεων Οικονομικών – Δ/κου της Επιτρόπου και της εταιρίας που έχει αναλάβει την μισθοδοσία ώστε να λυθεί το θέμα αυτό. Για το θέμα των κρίσεων Δ/ντων και Τμηματαρχών ο γ.γ. η απάντηση ήταν ότι θα προηγηθεί των κρίσεων ο κανονισμός του ΕΟΤ.
Επίσης, το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκη και συμφωνήθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην σύνταξη του κανονισμού του ΕΟΤ με την διαβεβαίωση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αιφνιδιαστούν στο θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες.
Το ΔΣ αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής έχοντας πάντα την άποψη ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων όπως σχεδιάζεται δεν βελτιώνει και δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και κυρίως δεν απλουστεύει τις διαδικασίες. Το ΔΣ κρατά επιφυλάξεις και θα πάρει θέση όταν έχει στα χέρια του ολοκληρωμένες τις προτάσεις της Διοίκησης.
Όσον αφορά στις ΑΕ δυστυχώς οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκπληρωθεί στο ελάχιστο οι στόχοι, που η Κυβέρνηση και ο ιδρυτικός νόμος αυτών, έθεταν.
Συγκεκριμένα, δεν μειώθηκαν τα έξοδα για το ελληνικό δημόσιο δεν έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις, δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οι χειρισμοί των διοικήσεων έχουν βλάψει το ελληνικό δημόσιο, και υπάρχει επιφύλαξη για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν αυτές.
Οι διοικήσεις των ΑΕ, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, είχαν σαν πρώτο στόχο την προσαρμογή των αποδοχών σύμφωνα με τις ανάγκες εαυτών και ημετέρων (η ΑΕ Φεστιβάλ μισθοδοτεί, μεταξύ άλλων, με παχουλούς μισθούς, που φθάνουν το 1 εκατομμύριο το μήνα, υπαλλήλους ‘αλεξιπτωτιστές’ του υπουργείου Πολιτισμού κτλ)
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι ενώ ο απολογισμός του έργου των ΑΕ δεν είναι κολακευτικός, για τις διοικήσεις τους, με έκπληξη διαβάσαμε συνέντευξη του κ. <Β>ΧωμενίδηΒ> γενικού διευθυντή της ΑΕ αξιοποίησης Περιουσίας του ΕΟΤ, στην οποία ανακοίνωσε το ‘φιλόδοξο πρόγραμμα του’ για νέες επενδύσεις πολλών δισ. και την δημιουργία Disneyland και πάρκου του Asterix, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα!!!!!
Για την επιτυχία του φιλόδοξου αυτού σχεδίου προϋπόθεση είναι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χωμενίδη, η ‘αλλαγή νοοτροπίας του προσωπικού η οποία επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση του’ επίσης, πάντα κατά τον κ. Χωμενίδη, θα γίνει ‘μείωση προσωπικού, το οποίο είναι γηρασμένο, ακατάλληλο και άλλων εποχών, το οποίο θα αντικατασταθεί, και βέβαια ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών’.
Οι εργαζόμενοι υποκλινόμενοι στις ιδέες του όψιμου top manager συμφωνούμε με το εξορθολογισμό των δαπανών και θα ασχοληθούμε λεπτομερώς στο άμεσο μέλλον για το πώς η ΑΕ την επιτυγχάνει. (Ευκαιρίας δοθείσης καλό θα ήταν να μας πληροφορήσει ο κ. Χωμενίδης αν έχει υποβάλλει τον προϋπολογισμό έτους 2000 στην Δ/νση Εποπτείας του ΕΟΤ, όπως ο Ν. 2636/98 ορίζει, εκτός και εάν προτρέχει να καταργήσει τον Νόμο όπως απειλεί διότι το θεωρεί υποτιμητικό να ελέγχεται από υπαλλήλους του ΕΟΤ.
Η ανακοίνωση συνεχίζει συμφωνώντας ότι το προσωπικό του ΕΟΤ είναι γηρασμένο, αφού έχει επιλέξει να εργάζεται επί σειρά ετών στο δημόσιο και όχι να κάνει τον εργολάβο ή ότι άλλο και αφού αποτυγχάνει να επιδιώκει με «αξιοκρατικά κριτήρια» να γίνει όχι δημόσιος υπάλληλος αλλά υψηλόβαθμο κρατικοδίαιτο στέλεχος. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιευθούν τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΑΕ, θέση την οποία κατέλαβε αξιοκρατικά ο κ. Χωμενίδης.
Ο σύλλογος των εργαζομένων στον ΕΟΤ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφωνεί με την γνώμη του κ. Χωμενίδη ότι το γηρασμένο και ακατάλληλο προσωπικό αντί να εκπαιδεύεται πρέπει να μετατάσσεται σε Δήμους και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Είναι λογικό ο κ. Χωμενίδης να επιθυμεί νέες προσλήψεις ή μεταθέσεις συγγενών του από άλλες υπηρεσίες.
Τελειώνοντας, ας μας επιτρέψει αναφέρει η ανακοίνωση ο κ. Χωμενίδης να ρωτήσουμε εάν όλα αυτά τα σκέφτεται όταν εργάζεται σκληρά με τα πόδια επάνω στο γραφείο του ή τα έχει εφαρμόσει και σαν ελεύθερος επαγγελματίας πριν απασχοληθεί με το ακατάλληλο και άλλων εποχών προσωπικό του ΕΟΤ που τον περίμενε μαζί με το ελληνικό δημόσιο για να τους σώσει. Η περίπτωση της Ολυμπιακής είναι επίκαιρη.
Καλούμε τον κ. Χωμενίδη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν αναφέρεται στους υπαλλήλους του ΕΟΤ, όχι μόνο για λόγους χρηστής διοίκησης, αλλά γιατί γνωρίζει και εάν δεν γνωρίζει να μάθει πάραυτα, ότι την περιουσία του Ελληνικού Λαού την οποία ελέω διαχειρίζεται, την έχουν κτίσει λιθαράκι – λιθαράκι οι υπάλληλοι του ΕΟΤ και συνάδελφοι του Μηχανικοί που και η ελάχιστη σύγκριση θα ήταν ιεροσυλία.
Τελειώνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΔΣ πιστό στις αρχές του και με συνέπεια θα κάνει ότι είναι δυνατόν και με όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και την περιουσία του Ελληνικού Λαού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024