Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Virgin στρέφεται προς τα μεγάλα αεροπλάνα

Η Virgin στρέφεται προς τα μεγάλα αεροπλάνα

Η αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, ότι επιθυμεί να αποκτήσει τα μεγάλα αεροπλάνα που προτείνουν οι ανταγωνιστικές κατασκευάστριες εταιρίες Airbus και Boeing, μιας και αυτά τα αεροπλάνα […]

Η αεροπορική εταιρία Virgin<.> Atlantic ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, ότι επιθυμεί να αποκτήσει τα μεγάλα αεροπλάνα που<...> προτείνουν οι ανταγωνιστικές κατασκευάστριες εταιρίες Airbus και Boeing, μιας και αυτά τα αεροπλάνα θα αλλάξουν την όψη των πτήσεων.
Ο πρόεδρος της Virgin, Sir Richard Branson, ανακοίνωσε στο Reuters ότι η εταιρία σκοπεύει να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρία που θα προσφέρει στους πελάτες της το Airbus A3XX, και η πρώτη σε όλο τον κόσμο που θα αγοράσει το Boeing 747-400X, που ονομάζεται και 'stretch jumbo'.
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι και για τους δύο τύπους αεροπλάνων έχουν υπογραφεί τα σχετικά χαρτιά που υποδηλώνουν το ενδιαφέρον για την αγορά τους.
Ο Branson είπε ότι η Virgin Atlantic σκοπεύει να αγοράσει έξι αεροπλάνα από κάθε τύπο, με δικαίωμα αγοράς άλλων έξι. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 6,5 δισ. λίρες Αγγλίας και η παραλαβή τους θα γίνει το 2004 και 2005. Τα νέα αεροπλάνα θα είναι περισσότερο σαν κρουαζιερόπλοια αφού θα διαθέτουν κρεβατοκάμαρες, δωμάτια παιχνιδίων, μπαρ, ντουζιέρες, ακόμα και Jacuzzi.
Ο Branson σχολίασε ότι μιας και η απόκτηση των slots στα αεροδρόμια θα γίνονται όλο και πιο δύσκολη για τις αεροπορικές εταιρίες, τα νέα τεράστια αεροπλάνα θα έχουν χαμηλότερα κόστη.
Τα A3XX θα χρησιμοποιούνται για τα υπερατλαντικά ταξίδια, που είναι μέτριας απόστασης και τα Boeing 747-400X για τα ταξίδια στην Ασία, που θεωρούνται πολύ μακρινά.
Άλλες τέσσερις εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα A3XX, οι Emirates, Air France, American International Group leasing unit ILFC, και η Singapore Airlines, αλλά η Virgin ήταν η πρώτη που το έδειξε έμπρακτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024