Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνακοινώσεις για τη νόσο των πτηνών από τον UNWTO στην ITB

Ανακοινώσεις για τη νόσο των πτηνών από τον UNWTO στην ITB

Σειρά ανακοινώσεων και προληπτικών μέτρων σχετικά με την νόσο των πτηνών αναμένεται να παρουσιάσει, στα πλαίσια μιας εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού, της ITB, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 8 μέχρι 12 Μαρτίου 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – World Tourism Organization (UNWTO), όπως…

Σειρά ανακοινώσεων και προληπτικών μέτρων σχετικά με την νόσο των πτηνών αναμένεται να παρουσιάσει, στα πλαίσια μιας εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού,<...>της ITB, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 8 μέχρι 12 Μαρτίου 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – World Tourism Organization (UNWTO), όπως αναφέρει σε προχτεσινή του ανακοίνωση.

Η σχετική εκδήλωση θα αρχίσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της γρίπης των πτηνών, κ. David Nabarro, ενώ τον Γενικό Γραμματέα του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, και τον Ειδικό του Σύμβουλο, κ. Geoffrey Lipman, θα πλαισιώνουν στο πάνελ εκπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων, ο κ. David McMillan – IH&RA, Peter de Jong – PATA και Martin Brackenberry – IFTO.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι σημερινές διαστάσεις της εξάπλωσης της νόσου και να ληφθούν μέτρα, με τη συμβολή και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να προγραμματιστούν δράσεις για την αντιμετώπιση και την πρόληψη εμφάνισης των όποιων κρουσμάτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μελλοντικές επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων χωρών.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Lipman, “το θέμα της γρίπης των πτηνών και η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο αποτελεί πλέον πραγματικότητα και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό με απόλυτα λογικό τρόπο. Μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις στον τουρισμό είναι ελάχιστες, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε για όλες τις περιπτώσεις. Ο τουρισμός είναι ένα δυναμικό παγκόσμιο δίκτυο και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων στον τουρισμό, που αποτελεί το βασικό παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024