Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ λειτουργία του νέου αεροδρομίου προβληματίζει τον ΣΑΑΕ

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου προβληματίζει τον ΣΑΑΕ

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ΣΑΑΕ, ως καταξιωμένος επαγγελματικός φορέας του τουριστικού χώρου και θεσμοθετημένο όργανο του Συμβουλίου Εθνικού Τουρισμού, ασχολείται κατά κύριο λόγο με θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις […]

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, ΣΑΑΕ<.>, ως καταξιωμένος επαγγελματικός φορέας του<...> τουριστικού χώρου και θεσμοθετημένο όργανο του Συμβουλίου Εθνικού Τουρισμού, ασχολείται κατά κύριο λόγο με θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν Αεροπορικές Εταιρίες, αλλά και γενικά με θέματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία.

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον ΣΑΑΕ είναι και η λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

“Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εξέλιξη του θέματος και μέσα στις δυνατότητες μας, θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του, από την έναρξη των πτήσεων σε αυτό”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Τέσσερα μεγάλα προβλήματα απασχολούν τις Αεροπορικές Εταιρίες σχετικά με το νέο αεροδρόμιο:

  • Πρόσβαση στο Αεροδρόμιο. Πολλά έχουν γραφτεί και διάφορα διαβήματα έχουν γίνει προς την Κυβέρνηση, όμως τα χρονικά όρια έχουν ασφυκτικά μικρύνει, χωρίς ελπίδα λύσης του προβλήματος.
  • Τέλη αεροδρομίου προσγείωσης και απογείωσης. Το κόστος στο καινούργιο αεροδρόμιο θα είναι περίπου το τετραπλάσιο του σημερινού. Οι επιπτώσεις είναι εύκολα αντιληπτές.
  • Πάρκινγκ αεροδρομίου. O ΣΑΑΕ παρακολουθεί το θέμα και υπάρχουν ελπίδες για την ικανοποιητική λειτουργία του.
  • Μεταφορά Ολυμπιακής και των τεχνικών εγκαταστάσεων της, στα Σπάτα. Ήδη η εξέλιξη και η πορεία της εταιρίας είναι προβληματική χωρίς μεγάλες ελπίδες εξεύρεσης λύσεων.

Δεύτερο σημείο που απασχολεί τον ΣΑΑΕ είναι ότι το 3ο πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει συμπεριλάβει και τις επιχειρήσεις του Συνδέσμου παρά μόνο τις ξενοδοχειακές όσον αφορά στον κλάδο του τουρισμού. Σύμφωνα με τον ΣΑΑΕ για να είναι εφικτή η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος πρέπει να ενταχθούν και αυτής της μορφής οι επιχειρήσεις, με σκοπό την αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής και την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Τρίτο σημείο είναι η συμβολή του Συνδέσμου στην αναμόρφωση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εμπλουτισμού των προγραμμάτων εκπαίδευσης, ώστε αφ` ενός να αναβαθμιστεί η ποιότητα αλλά και να διευρυνθεί ο κύκλος σπουδών των σχολών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024