Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύπλοων Μηχανοκίνητων Σκαφών διεκδικεί η Θεσσαλονίκη

Τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύπλοων Μηχανοκίνητων Σκαφών διεκδικεί η Θεσσαλονίκη

Τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύπλοων Μηχανοκίνητων Σκαφών, που έχει προγραμματιστεί για τις 22-24 Σεπτεμβρίου, διεκδικείη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό από την εταιρία ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης). Στην παρουσίαση […]

Τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύπλοων Μηχανοκίνητων Σκαφών, που έχει προγραμματιστεί για τις 22-24 Σεπτεμβρίου, διεκδικεί<...>η Θεσσαλονίκη, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό από την εταιρία ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης).

Στην παρουσίαση του σχετικού φακέλου παρέστησαν και μίλησαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ, κ. Μπακατσέλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γάκης και εκπρόσωποι του ΥΜΑΘ, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΟΤ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Helexpo A.E., όπως και ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Κουτίτσας, ενώ όλοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή, ώστε να κατατεθεί πρόταση ενδιαφέροντος ως τις 24 Μαρτίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει η ΙΟΤΑ (Διεθνής Ομοσπονδία Ταχυπλόων και Μηχανοκίνητων Σκαφών) για τους αγώνες.

Σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΘ, κ. Μπακατσέλος, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Θεωρούμε πως είναι μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης, που θα ωφελήσει πολλαπλά και μακροπρόθεσμα τον μηχανοκίνητο θαλάσσιο αθλητισμό και θα αναδείξει τις μοναδικές δυνατότητες που έχει η πόλη με το μέτωπο της παραλίας που διαθέτει”.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, υπογράμμισε πως “θα είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη μια τέτοια αθλητική εκδήλωση και παράλληλα θα είναι έγκλημα αν αυτή η διοργάνωση φύγει από την πόλη. Σε μια τέτοια εκδοχή θα αποδειχτεί πως είμαστε μίζεροι και γκρινιάρηδες. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν μπορεί να φθάσουν και στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά θα υπερκαλυφθούν από χορηγίες και διαφημιστικά δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση δεν είναι το οικονομικό εμπόδιο. Η Νομαρχία θα είναι δίπλα από την ΔΕΘ σε μια τέτοια υπόθεση, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου θέαμα τριών ημερών στους πολίτες στην παραλία ακόμα και με λυόμενες κερκίδες. Είναι μια εκδήλωση που ενδιαφέρει όλους και δεν δικαιούται να απουσιάσει κανείς”.

Μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γάκης, ανέφερε “είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία προβολής της πόλης μέσα από τους αγώνες αυτούς. Απαιτείται όμως η συμμετοχή όλων των φορέων και φυσικά της κεντρικής εξουσίας”.

Τέλος, στα πλαίσια της συζήτησης, απαριθμήθηκαν από τους ομιλητές και τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης από την πιθανή ανάληψη των αγώνων, τα οποία σχετίζονται με διάφορους τομείς της ζωής, όπως την οικονομία, τον τουρισμό, την κοινωνία, αλλά και τον πολιτισμό, καθώς η πόλη το συγκεκριμένο τριήμερο θα κατακλυστεί από αθλητές, ενώ θα μαγνητίσει τα βλέμματα των οπαδών του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024