Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜειωμένη η κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον μήνα Φεβρουάριο

Μειωμένη η κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον μήνα Φεβρουάριο

Μειωμένη επιβατική κίνηση παρουσίασε τον μήνα Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με ανακοίνωσητης διαχειρίστριας εταιρίας Fraport, η οποία επικαλείται τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την κατάργηση […]

Μειωμένη επιβατική κίνηση παρουσίασε τον μήνα Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση<...>της διαχειρίστριας εταιρίας Fraport, η οποία επικαλείται τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την κατάργηση των πτήσεων αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών, αλλά και την μειωμένη τουριστική κίνηση προς την Τουρκία, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών ως κυριότερους λόγους.

Ο βασικότερος λόγος, που οδήγησε στη μείωση της κίνησης, σύμφωνα με τον όμιλο στον οποίο ανήκει η Fraport, είναι η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Τουρκία, εξαιτίας των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών που σημειώθηκαν στη γειτονική μας χώρα. “Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 0,1% και περιορίστηκε στα 3,4 εκατομμύρια άτομα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, όπου σημειώνεται ότι “τον περασμένο μήνα, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων, αναβλήθηκε μεγάλος αριθμός πτήσεων”.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη διακίνηση επιβατών προς την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου, αυτή μειώθηκε το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά 5,3% και περιορίστηκε σε σχεδόν 4,5 εκατ. άτομα. Πάντως, η θυγατρική του εταιρία, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Αττάλειας, κατέγραψε πολύ σημαντικότερες απώλειες, καθώς εκεί το επιβατικό κοινό μειώθηκε κατά 90% και περιορίστηκε στα 33.600 άτομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024