Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕρευνητικό έργο για χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών

Ερευνητικό έργο για χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών

Υπηρεσίες πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πελατειακής πίστης και ελέγχου πρόσβασης των επιβατών σε μέσα μεταφοράς με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών,που περιλαμβάνουν ασύρματες έξυπνες κάρτες και RFID εισιτήρια, επιδιώκει να προσφέρει το […]

Υπηρεσίες πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πελατειακής πίστης και ελέγχου πρόσβασης των επιβατών σε μέσα μεταφοράς με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών,<...>που περιλαμβάνουν ασύρματες έξυπνες κάρτες και RFID εισιτήρια, επιδιώκει να προσφέρει το νέο έργο Έρευνας και Ανάπτυξης με τίτλο `Σύστημα Συνδυασμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πελατειακής πίστης και φυσικής πρόσβασης για μεταφορές`, που ανέλαβε η εταιρία Inform Λύκος, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος `Διεθνής Συνεργασία στη Βιομηχανική Έρευνα & Δραστηριότητες Ανάπτυξης σε Προ-Ανταγωνιστικό Στάδιο-2005`.

Η εφαρμογή των προτεινόμενων υπηρεσιών θα προσφέρει πλεονεκτήματα σε ένα σύνολο εμπλεκομένων φορέων στο χώρο των μεταφορών, όπως ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρίες. Επίσης, σε συνεργασία με άλλες εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν προγράμματα πελατειακής πίστης. Οι χρήστες του έργου περιλαμβάνουν τους παραπάνω φορείς, αλλά και το ευρύτερο επιβατικό κοινό, που θα αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου θα γίνονται εφικτές με την έκδοση ονομαστικής κάρτας με τα στοιχεία του επιβάτη-πελάτη, για όσους ταξιδεύουν συχνά και επιθυμούν να έχουν τα ειδικά προνόμια μελών (εκπτώσεις, προσφορές κ.λ.π.). Παράλληλα, η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων, αλλά και για τον έλεγχο πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς, καθώς μπορεί να λειτουργεί, για παράδειγμα, σαν κλειδί καμπίνας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η χρήση RFID εισιτηρίων (χάρτινο `έξυπνο εισιτήριο`) θα γίνεται στην περίπτωση των λιγότερο τακτικών επιβατών, που αγοράζουν ένα απλό εισιτήριο, με πιθανό περιορισμό της χρήσης της κάρτας για την εφαρμογή πελατειακής πίστης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024