Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΥγείαςΤον Μάιο η διάθεση δελτίων θεραπευτικού τουρισμού από το ΙΚΑ

Τον Μάιο η διάθεση δελτίων θεραπευτικού τουρισμού από το ΙΚΑ

Τον Μάιο και συγκεκριμένα από τις 20 του μήνα ξεκινά η διαδικασία διανομής 25.000 δελτίων Θεραπευτικού Τουρισμού από τα υποκαταστήματατου Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ι.Κ.Α., στους συνταξιούχους του Ιδρύματος, αλλά […]

Τον Μάιο και συγκεκριμένα από τις 20 του μήνα ξεκινά η διαδικασία διανομής 25.000 δελτίων Θεραπευτικού Τουρισμού από τα υποκαταστήματα<...>του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ι.Κ.Α., στους συνταξιούχους του Ιδρύματος, αλλά και στους συνταξιούχους άλλων ασφαλιστικών ταμείων, που δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Ι.Κ.Α..

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να καταστούν δικαιούχοι του προγράμματος Θεραπευτικού Τουρισμού, θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. του τόπου κατοικίας τους.

Το Ι.Κ.Α., προκειμένου να καταρτίσει το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στην χρονική περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου 2006, για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 15 ημερών, συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. και άλλων ασφαλιστικών ταμείων (των οποίων οι συνταξιούχοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΙΚΑ), καλεί τις παρακάτω κατηγορίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 25 Μαρτίου 2006.


  1. Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις 2,3 και 4 αστέρων

  2. Επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων 3 και 4 κλειδιών

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει:


  • Να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων της χώρας μας, με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας, στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή Ιδιωτικά ή Δημοτικά ή Κοινοτικά ανεξάρτητα αν λειτουργούν σαν Δημοτικές ή Κοινοτικές Επιχειρήσεις ή είναι μισθωμένα.

  • Να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

  • Να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.
  • Κατ`εξαίρεση θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων 2 κλειδιών παραμεθορίων ? νησιωτικών περιοχών.


Η ημερήσια επιδότηση κατ` άτομο για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού καθορίζεται ως εξής:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πρωινό σε 14,00 ευρώ.

  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων διαμερισμάτων σε 12,30 ευρώ.
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων με πρωινό σε 11,70 ευρώ.

  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων παραμεθορίων περιοχών χωρίς πρωινό 9,90 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η παροχή γεύματος ή δείπνου δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που λειτουργεί εστιατόριο εντός του καταλύματος μετά από επιθυμία του δικαιούχου θα προσφέρεται γεύμα ή δείπνο έναντι του ποσού των 11 ευρώ, το οποίο θα βαρύνει εξ` ολοκλήρου τον δικαιούχο. Υποχρεωτικά θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου για τις λοιπές καταναλώσεις του δικαιούχου εντός του εστιατορίου.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024