Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦάνη Πάλλη Πετραλιά: `Οι φορείς οφείλουν να επενδύσουν στο συνεδριακό του TAE KWON DO`

Φάνη Πάλλη Πετραλιά: `Οι φορείς οφείλουν να επενδύσουν στο συνεδριακό του TAE KWON DO`

Εκ νέου πρόταση προς τους φορείς του τουρισμού, για την μετατροπή του ολυμπιακού ακινήτου του TAE KWON DO σε συνεδριακό κέντρο, διατύπωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, από το βήμα του 2ου πανελληνίου συνεδρίου της HAPCO…

Εκ νέου πρόταση προς τους φορείς του τουρισμού, για την μετατροπή του ολυμπιακού ακινήτου του TAE KWON DO σε συνεδριακό κέντρο, διατύπωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, από το βήμα του<...> 2ου πανελληνίου συνεδρίου της HAPCO με θέμα: “Ο συνεδριακός τουρισμός σήμερα: Προκλήσεις – Προοπτικές”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που γίνεται η ίδια πρόταση, καθώς στην πρώτη περίπτωση δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινής απάντησης από τους φορείς. “Αγκάθι” στη συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραχωρεί μεν τις κτιριακές εγκαταστάσεις ωστόσο δε, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό και καλεί τους ενδιαφερόμενους να “βάλουν το χέρι στη τσέπη” για την δημιουργία του κέντρου.

Επίσης η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των συναρμοδίων υπουργείων, καθώς όπως ανάφερε είναι τόσα πολλά που δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Αναφερόμενη στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού τόνισε: “Η σημαντική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε συνδυασμό με την ασφάλεια, την παραδοσιακή φιλοξενία, τον γαστρονομικό μας πλούτο και την ποιότητα και ποικιλία διασκέδασης στις πόλεις μας συνιστούν ένα πλέγμα πλεονεκτημάτων που μπορούν να προσελκύσουν τον συνεδριακό τουρισμό”. Επίσης, πρόσθεσε ότι με την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος ενώ συγχρόνως εμπλουτίζεται το παραδοσιακό προϊόν “ήλιος και θάλασσα”.

Αναπτυξιακός Νόμος

“Πόλοι συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού” αναμένεται να αποτελέσουν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις σύμφωνα με το χωροταξικό του τουρισμού, όπως ανάφερε η κυρία υπουργός ενώ σχολιάζοντας το νέο αναπτυξιακό νόμο είπε: “Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει σημαντικές ενισχύσεις για τη δημιουργία συνεδριακών χώρων σε ξενοδοχεία καθώς και την αναβάθμιση των υφισταμένων μονάδων με εμπλουτισμό τους προσθέτοντας συνεδριακούς χώρους. Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σε εγκαταστάσεις συνεδριακού τουρισμού και σε αυτό οφείλεται και η άνοδος στον αριθμό των συνεδρίων που διοργανώνονται στη χώρα μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024