Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣΕΤΕ: Να σταματήσουν τα προνόμια της Ολυμπιακής Αεροπορίας

ΣΕΤΕ: Να σταματήσουν τα προνόμια της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, το πρόβλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία και φυσικά και τον τουρισμό. Η ελλειμματική […]

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, το πρόβλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>,<...> εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία και φυσικά και τον τουρισμό. Η ελλειμματική λειτουργία της ΟΑ επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και η διαιώνιση αυτής της κατάστασης κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι. Η επιλογή του στρατηγικού επενδυτή θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με την παραχώρηση του management.
Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγορών και του υγιούς ανταγωνισμού πρέπει τουλάχιστον να αποχαρακτηριστεί η ΟΑ σαν εθνικός αερομεταφορέας και να πάψει να απολαμβάνει προνομίων και επιλεκτικής μεταχείρισης, όπως η υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών να την χρησιμοποιούν αποκλειστικά ή και ακόμα να μην αποδίδει το σπατόσημο, ανταγωνιζόμενη αθέμιτα τις άλλες εταιρίες. Ακόμα, στο φυλλάδιο που εξέδωσε πρόσφατα ο ΕΟΤ με γενικές πληροφορίες για τους τουρίστες, στο τμήμα των αερομεταφορών, αναφέρεται ως μοναδική επιλογή η ΟΑ, γεγονός που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως ελλιπής πληροφόρηση.
Γενικότερα, η αεροπορική πολιτική της χώρας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να χαράσσεται με γνώμονα το κατά φαντασία συμφέρον της Ολυμπιακής και να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία άλλων εταιριών, ελληνικών και ξένων. Η κακώς εννοούμενη πολιτική προστασίας της ΟΑ έχει μέχρι σήμερα διώξει πολλές αεροπορικές εταιρίες από την Ελλάδα και έχει αποτρέψει άλλες από το να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά αεροδρόμια με προφανείς αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση νέων χρηστών των ελληνικών αεροδρομίων είναι η εφαρμογή πολιτικής 'open skies' και η χορήγηση επιβατικών και εμπορικών δικαιωμάτων σε όλες τις εταιρίες χωρίς διακρίσεις. Τέλος, στην χάραξη της αεροπορικής πολιτικής της χώρας καλό και χρήσιμο είναι, μαζί με το υπουργείο Μεταφορών και την ΥΠΑ, να συμμετέχουν και οι φορείς του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024