Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέο ταχύτατο κρουαζιερόπλοιο στον στόλο της Royal Olympic Cruises

Νέο ταχύτατο κρουαζιερόπλοιο στον στόλο της Royal Olympic Cruises

Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου θα φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic Cruises, ROC, το οποίο είναι το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ανάδοχός του θα […]

Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου θα φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic Cruises, ROC<.>, το οποίο είναι<...> το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ανάδοχός του θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Το "Olympic Voyager" κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία Blohm +Voss του Αμβούργου και θα παραδοθεί στην εταιρία Royal Olympic Cruises σε τελετή που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Το πλοίο, το πρώτο από τα δύο που παρήγγειλε η εταιρία, αποτελεί επανάσταση στο χώρο της κρουαζιέρας, καθώς ανέπτυξε ταχύτητα 30 κόμβων (56 χλμ την ώρα), κατά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρειο Θάλασσα και μάλιστα υπό συνθήκες όχι και τόσο ευνοϊκές. Το δεύτερο πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρία τον Απρίλιο του επόμενου έτους.
Το πλοίο, 25.000 τόνων, έχει μήκος 59 και πλάτος 48 πόδια, βύθισμα 24 πόδια και υπηρεσιακή ταχύτητα 28 μίλια. Διαθέτει stabilizers και καταστρώματα επιφάνειας 30.000 τετ. ποδών. Η επιφάνεια της πισίνας του είναι 7.500 τετ. πόδια και διαθέτει 6 καταστρώματα για τους επιβάτες και τέσσερις υπερσύγχρονους ανελκυστήρες. Μπορεί να μεταφέρει 480 επιβάτες και το πλήρωμά του φθάνει τα 340 μέλη.
Η τελετή κατά την διάρκεια της οποία το πλοίο θα πάρει το όνομα του θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Θα είναι μεγαλοπρεπής, όπως ταιριάζει στο μοναδικό αυτό απόκτημα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, που προσθέτει μια ακόμη πρωτιά στο ενεργητικό της, χάρη στην πρωτοβουλία των Ελλήνων εφοπλιστών.
Το Olympic Voyager θα πραγματοποιήσει και μια κρουαζιέρα-έκπληξη στο Αιγαίο, την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Οι κρουαζιέρες του πλοίου ονομάσθηκαν "Κρουαζιέρες των τριών Ηπείρων", θα είναι επταήμερες και αρχίζουν από τις 24 Ιουνίου με αναχώρηση από τον Πειραιά στις 4 το απόγευμα. Τα λιμάνια προσέγγισης είναι Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι (Εφεσσος), Πάτμος, Ρόδος, Χάιφα (Ιερουσαλήμ), Αλεξάνδρεια, Μύκονος και επιστροφή στον Πειραιά Σάββατο στις 6 το πρωί.
Η κρουαζιέρα θα προσφέρει στον επιβάτη την δυνατότητα επισκέψεως τριών ηπείρων (Ευρώπη – Ασία – Αφρική) και τεσσάρων χωρών σε μια κρουαζιέρα (Ελλάδα – Τουρκία – Ισραήλ – Αίγυπτο).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024