Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Δεν εξαιρούνται οι επιχειρήσεις Ιαματικών Πηγών από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των ΜΜΕ

Πετραλιά: Δεν εξαιρούνται οι επιχειρήσεις Ιαματικών Πηγών από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των ΜΜΕ

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απαντώντας εχθές στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικότερα των ιαματικών πηγών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Τουρισμού, ασφαλώς και δεν…

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απαντώντας εχθές στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για τις<...> τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικότερα των ιαματικών πηγών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Τουρισμού, ασφαλώς και δεν εξαιρούνται οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ειδικών τουριστικών υποδομών και ειδικότερα οι εγκαταστάσεις Ιαματικών Πηγών».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «το συγκεκριμένο Πρόγραμμα που δίνει σημαντικές ευκαιρίες αναβάθμισης της ποιότητας όλων των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχει την παραμικρή επίπτωση το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό» και πρόσθεσε ότι «στη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως οι ιαματικές πηγές, πέραν του συγκεκριμένου Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίσταται και η δυνατότητα ενίσχυσής τους από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τον 3299 του 2004».

Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει μια σειρά από κίνητρα όπως είναι η επιχορήγηση, η επιδότηση του leasing, η επιδότηση του εργασιακού κόστους και πολλά άλλα, για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ειδικών τουριστικών υποδομών».

Καταλήγοντας η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι όλα γίνονται υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και αποσαφήνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύψους 71 εκατ. Ευρώ, είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και όχι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024