Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤη διερεύνηση καταγγελίας για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σταματά η Ε.Ε.

Τη διερεύνηση καταγγελίας για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σταματά η Ε.Ε.

Να μην δώσει συνέχεια στις καταγγελίες για πιθανές επιπτώσεις, σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές, των έργων που εκτελούνται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης,ανακοίνωσε ότι αποφάσισε χτες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, η Ευρωπαϊκή […]

Να μην δώσει συνέχεια στις καταγγελίες για πιθανές επιπτώσεις, σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές, των έργων που εκτελούνται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης,<...>ανακοίνωσε ότι αποφάσισε χτες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τις έρευνες της Επιτροπής προέκυψε ότι, συνολικά, τα έργα δεν θα βλάψουν τις φυσικές περιοχές, δεδομένου ότι οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει μέτρα με σκοπό να αντισταθμιστούν οι απώλειες φυσικών περιοχών εξαιτίας των έργων.

Τα έργα αυτά αφορούν στην κατασκευή νέου διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης και δύο υποστέγων συντήρησης αεροσκαφών, καθώς και τη μετεγκατάσταση ενός υποσταθμού μετασχηματισμού. Η Επιτροπή έλαβε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα έργα θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε υφιστάμενες ή προτεινόμενες προστατευόμενες περιοχές που καλύπτονται από τα δύο βασικά νομοθετήματα της Ε.Ε. για την προστασία της φύσης: την οδηγία για τα ενδιαιτήματα (οικοτόπους) και την οδηγία για τα πτηνά.

Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας δήλωσε σχετικά τα εξής: “Είμαι ευχαριστημένος, διότι τα έργα στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν θα βλάψουν, συνολικά, ενδιαιτήματα ή είδη. Στις εκπονηθείσες εκτιμήσεις μας περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων διαπιστώθηκε ότι δεν θα θιγούν ενδιαιτήματα ούτε είδη `προτεραιότητας`, δηλ. όσα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Αξιολογήθηκαν οι εναλλακτικές χωροθετήσεις των έργων, αλλά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα ήσαν τουλάχιστον εξίσου σοβαρές. Η Επιτροπή αποδέχθηκε την άποψη των γερμανικών αρχών, κατά την οποία τα έργα υπαγορεύονται από λόγους υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος. Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στον χαρακτηρισμό κατάλληλων περιοχών προστασίας των πτηνών σε πολλά μέρη της Γερμανίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024