Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Τουρισμός ήπιας μορφής και υψηλού επιπέδου είναι το ζητούμενο για την περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας της περιφέρειας κ. Δημήτριο Πανοζάχο. Αυτό τουλάχιστοναναφέρει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο […]

Τουρισμός ήπιας μορφής και υψηλού επιπέδου είναι το ζητούμενο για την περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας της περιφέρειας κ. Δημήτριο Πανοζάχο. Αυτό τουλάχιστον<...>αναφέρει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο TravelDailyNews και συνεχίζει: “Πρέπει να καταφέρουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη περισσότερα πράγματα, που έχουν να κάνουν και με τις συνήθειές τους. Η αναμενόμενη θεαματική άνοδος του τουρισμού στην περιοχή, δεν πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτα, αλλά με σωστά βήματα και προγραμματισμένη πορεία. Συνεπώς δεν μπορούμε να ορίσουμε προτεραιότητες, αλλά σωστή και σταθερή πορεία προς το ζητούμενο, που δεν είναι τίποτα άλλο από τον τουρισμό ήπιας μορφής και υψηλού επιπέδου”. Και συμπληρώνει: “Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η εσωτερική τουριστική αγορά. Ακόμα θα λέγαμε πως στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τους νέους της πατρίδας μας”.

Όσο αφορά στη διασύνδεση του πολιτιστικού προϊόντος με του τουριστικού, ο κ. Πανοζάχος αναφέρει: “…ο πολιτισμός είναι από τα πολύ σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ήπειρο. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ενέργειες για οποιαδήποτε διασύνδεση, δεδομένου πως ο πολιτισμός στην Ήπειρο είναι διάχυτος και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια στον επισκέπτη να τον ανακαλύψει. Η Ήπειρος έχει πλούσια πνευματική ζωή. Υπάρχουν πολλοί χώροι που προσφέρονται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γίνονται διαλέξεις, συνέδρια και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν αναρίθμητοι σύλλογοι και αδελφότητες, με πλούσια πολιτιστική δράση. Επίσης ξακουστά είναι τα παραδοσιακά πανηγύρια της Ηπείρου, όπου ακούγονται οι μετρ του είδους της πεντατονικής Ηπειρώτικης μουσικής, η οποία έρχεται αναλλοίωτη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και καλύπτουν χρονική διάρκεια από την πρώιμη άνοιξη έως το όψιμο φθινόπωρο”.

Αναλυτικά η συνέντευξη σύντομα στο TravelDailyNews.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024