Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤουριστική προβολή της Θεσσαλίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής

Τουριστική προβολή της Θεσσαλίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής

Καλή ευκαιρία για την εφαρμογή του προγράμματος ενεργειών τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμούγια την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της στις αγορές […]

Καλή ευκαιρία για την εφαρμογή του προγράμματος ενεργειών τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού<...>για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και κυρίως, του εξωτερικού, αποτέλεσε η διεξαγωγή των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής στο Βόλο, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 7 Μαΐου 2006.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ημερών των Αγώνων, τοποθετήθηκε ειδικό ενημερωτικό περίπτερο (Info kiosk) στην είσοδο του Πανθεσσαλικού σταδίου, σε εφαρμογή της νέας δημιουργικής ταυτότητας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, ενώ επιπλέον τοποθετήθηκαν σημαίες – banners και διανεμήθηκαν έντυπα και post cards με τους δημοφιλείς προορισμούς της Θεσσαλίας σε εκατοντάδες επισκέπτες.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσία του Ολύμπιου θεού Ερμή, της μασκότ που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίπτωση, προκειμένου να συνδέσει τους πανευρωπαϊκούς αγώνες με τη Θεσσαλία. Σημειώνεται ότι ο Ερμής υπήρξε, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο προστάτης των γυμναστικών επιδείξεων και των ταξιδιωτών.

Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας ενίσχυσαν ομάδες εθελοντών των αγώνων οι οποίοι φορώντας τα νέα και ειδικά σχεδιασμένα καπέλα και μπλούζες με το λογότυπο `Ζήστε το μύθο σας στη Θεσσαλία` διένειμαν ενημερωτικό υλικό καλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν τη Θεσσαλία και τους προορισμούς της.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας θα ολοκληρωθεί το 2008 και περιλαμβάνει τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια, έκδοση ενημερωτικών θεματικών εντύπων, δημιουργία ιστοσελίδας με τις πολλαπλές τουριστικές επιλογές της Θεσσαλίας, καταχωρίσεις στον έντυπο τύπο, συμμετοχή με περίπτερα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, συνέδρια και ημερίδες καθώς και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες.

Η καμπάνια υπογράφεται με το slogan `Θεσσαλία. Οι μύθοι ζουν εδώ` και συνδέει με δημιουργικό τρόπο κάθε επιθυμία και επιλογή για τουρισμό στην Περιφέρεια με ένα διαφορετικό μυθικό πρόσωπο. Έτσι, στην καμπάνια παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι Νύμφες, οι Κένταυροι, οι Γίγαντες και οι Ολύμπιοι θεοί.

Επισκεπτόμενος το Πανθεσσαλικό στάδιο και το περίπτερο της Περιφέρειας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας, δήλωσε τα εξής: “Η περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλει στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας και προβάλει με δημιουργικό και ελκυστικό τρόπο τις πολλαπλές τουριστικές επιλογές που έχει ο επισκέπτης. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας στοχεύοντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Η καμπάνια τουριστικής προβολής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και καλώ τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους Μύθους που ζουν στη Θεσσαλία και να απολαύσουν κάθε μορφή τουρισμού που προσφέρει η περιοχή”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024