Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κατασκευή νέων αεροδρομίων σε Λάρνακα και Πάφο

Δώρα Σγάρτσου - 19 Μάιος 2006, 00:00

Συμφωνία για την κατασκευή νέων σύγχρονων αεροδρομίων στη Λάρνακα και τη Πάφο υπέγραψαν πριν λίγες μέρες η Κυπριακή Κυβέρνηση δια του Υπουργείου<...>

της Συγκοινωνιών και Έργων με την εταιρία διαχείρισης, αλλά και κατασκευής αεροδρομίων, Hermes Airports Ltd.

Η συμφωνία προβλέπει για το κυπριακό κράτος το 33% των συνολικών εισοδημάτων των 2 δισ. ευρώ, αλλά και ένα ετήσιο σταθερό ποσό 3,5 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση των αεροδρομίων, που πέρασε από τις 12 Μαΐου στην εταιρία Hermes Airports Ltd για 25 χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρης Θράσου.

Η κατασκευή του νέου κτιρίου επιβατών του αεροδρομίου της Λάρνακας, το οποίο θα έχει ένα σύγχρονο σχεδιασμό και θα είναι υψηλής ποιότητας κατασκευή, θα αρχίσει στις αρχές Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2009, ενώ η κατασκευή του νέου κτιρίου επιβατών του αεροδρομίου της Πάφου θα αρχίσει στις αρχές Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008.

Τα δύο αεροδρόμια θα περιλαμβάνουν άνετους χώρους στάθμευσης, αίθουσα επισήμων (VIP), ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες για επιχειρηματίες, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σύστημα CUTE (Common Use Terminal Equipment), ενώ αυτό της Λάρνακας θα περιλαμβάνει και αίθουσα CIP (Commercially Important Persons).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top