Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαυλίδης: Θέμα ιδιαιτάτου ενδιαφέροντος το λιμενικό έργο της Ακαντίας

Παυλίδης: Θέμα ιδιαιτάτου ενδιαφέροντος το λιμενικό έργο της Ακαντίας

“Το έργο της Ακαντίας χρονίζει και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί” υπογράμμισε ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. ΑριστοτέληςΠαυλίδης, μιλώντας προχτές σε σύσκεψη της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, που είχε καλέσει […]

“Το έργο της Ακαντίας χρονίζει και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί” υπογράμμισε ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης<...>Παυλίδης, μιλώντας προχτές σε σύσκεψη της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, που είχε καλέσει ο ίδιος, με τη συμμετοχή του νομάρχη, κ. Γιάννη Mαχαιρίδη, του δημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, του αντινομάρχη, κ. Στάθη Kουσουρνά, και τεχνικών, υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι το λιμενικό έργο της Ακαντίας είναι θέμα ιδιαιτάτου ενδιαφέροντος“, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “η Pόδος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει εξαιρετικές λιμενικές υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Οι αποφάσεις, που πήρε η σύσκεψη και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Δημοκρατική`, οι ακόλουθες:

  • Ενεκρίθη από το YΠEXΩΔE επιπλέον δαπάνη 1.600.000 για την ολοκλήρωση εκβάθυνσης της λεκάνης του λιμένα (μέχρι σήμερα έχει εκβαθυνθεί το 80% περίπου), την τσιμεντόστρωση της νέας προβλήτας, και την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών, όπως ηλεκτροφωτισμός, ηλεκτροδότηση και υδροδότηση για την εξυπηρέτηση των πλοίων.
  • Αποφασίστηκε να γίνει διευθέτηση των χερσαίων χώρων με την έγκριση δαπάνης 200.000.
  • Όλες οι επείγουσες παρεμβάσεις να γίνουν εντός δύο μηνών το αργότερο, ώστε το λιμάνι της Aκαντιάς “να γίνει ευπρεπέστερο και να δουλέψει επιτέλους για τα κρουαζιερόπλοια, φιλοξενώντας ταυτόχρονα έξι τουριστικά πλοία”
  • .

Ο κ. Παυλίδης δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα παρέμβει στο YΠEXΩΔE για τη χρηματοδότηση της μελέτης για τις χερσαίες εγκαταστάσεις, παραδεχόμενος ότι έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε “οι χερσαίες εγκαταστάσεις μπορούν να προχωρήσουν με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτών, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024