Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑσφαλής η Σάμος για τους τουρίστες παρά τις φωτιές

Ασφαλής η Σάμος για τους τουρίστες παρά τις φωτιές

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Σάμο, για διακοπές, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αφορμή την επιστολή […]

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Σάμο<.>, για διακοπές, αναφέρει<…> χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αφορμή την επιστολή που κυκλοφόρησε Βρετανός tour operator προς τους πελάτες του που τους προειδοποιούσε ότι λόγω του κινδύνου της φωτιάς μπορούν είτε να παραμείνουν στο νησί, είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είτε να πάνε στο Κουσάντασι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τ.Ο. δεν έδινε ως άλλη επιλογή ελληνικό προορισμό και δεν κάλυπτε τους πελάτες του με επαναπατρισμό σε περίπτωση που αποφάσιζαν να παραμείνουν στη Σάμο και αντιμετώπιζαν κίνδυνο.
Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΟΤ, μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά που έπληξε ορισμένες περιοχές του νησιού η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, δεν κινδυνεύουν οικισμοί και η πλήρης κατάσβεση της είναι ζήτημα ωρών.
Στη διάρκεια της έντασης της πυρκαγιάς σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε Έλληνα ή ξένου τουρίστα. Όλες οι συγκοινωνίες λειτουργούν κανονικά (αεροπορικές, θαλάσσιες, οδικές), η παροχή νερού συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα και αποκαθίσταται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένες περιοχές στις οποίες διεκόπη προσωρινά.
Οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, μετά την αρχική αναστάτωση, επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης αν και ήταν μια δύσκολη κατάσταση, υπήρξε γιγαντιαία κινητοποίηση του πυροσβεστικού σώματος και όλων των δυνάμεων. Δεν απειλήθηκαν τουριστικές εγκαταστάσεις, ενώ ορισμένοι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από 3 ξενοδοχεία, για μια νύχτα, για προληπτικούς λόγους.
Ο κ. Χριστοδουλάκης κατέληξε τονίζοντας ότι η Σάμος θα ξεπεράσει, σύντομα, τα προβλήματα της και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τουριστικής δραστηριότητας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024