Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕρευνητικό πρόγραμμα για την πρόσκρουση πτηνών στο αεροδρόμιο Καβάλας

Ερευνητικό πρόγραμμα για την πρόσκρουση πτηνών στο αεροδρόμιο Καβάλας

Ένα μοναδικό ερευνητικό πρόγραμμα για την αποφυγή πρόσκρουσης πτηνών σε αεροσκάφη κατά την διαδικασία απογείωσης και προσγείωσηςτους πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο `Μέγας Αλέξανδρος` της Καβάλας, με στόχο την […]

Ένα μοναδικό ερευνητικό πρόγραμμα για την αποφυγή πρόσκρουσης πτηνών σε αεροσκάφη κατά την διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης<…>τους πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο `Μέγας Αλέξανδρος` της Καβάλας, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι συχνό φαινόμενο.

Όπως εξήγησε ο αερολιμενάρχης Καβάλας, κ. Μιλτιάδης Παπαμιλτιάδης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, “πρόκειται για ένα και μοναδικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο έχει ως αντικείμενο να μελετήσουμε τα είδη των πτηνών που υπάρχουν στην περιοχή μας. Θα μελετήσει τις κινήσεις τους και στη συνέχεια θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά”.

Το καλοκαίρι του 2002, σύμφωνα με τον κ. Παπαμιλτιάδη, ήταν από τα πιο κρίσιμα για το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς τότε είχαν σημειωθεί αρκετές προσκρούσεις πτηνών σε αεροσκάφη, που είχαν προκαλέσει σημαντικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών. “Από τότε και μετά, υποχρεωθήκαμε όχι μόνο να εντείνουμε τα μέτρα, αλλά να προχωρήσουμε στη λήψη πιο ουσιαστικών” τόνισε ο αερολιμενάρχης, επισημαίνοντας πως “οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από μέρους της διοίκησης του αερολιμένα στόχο είχαν να βελτιώσουν την απόδοση των μέχρι σήμερα ενεργειών και την εντατικοποίησή τους, όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο”.

Στο πλαίσιο αυτό αυτοματοποιήθηκε η χρήση του δικτύου από τα κανονάκια προπανίου, δηλαδή οι πτηνοδιωκτικές συσκευές. “Η αυτοματοποίηση συμβάλλει ώστε τα κανονάκια να μην χτυπούν συνεχώς, προκαλώντας εθισμό στα πουλιά με αποτέλεσμα να φοβούνται. Τα κανονάκια χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε κρίσιμους χρόνους λίγο πριν την προσγείωση και την απογείωση”, διευκρίνισε ο αερολιμενάρχης.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι ο αερολιμένας `Μέγας Αλέξανδρος` της Καβάλας είναι ο μοναδικός σε ολόκληρη τη χώρα που προμηθεύτηκε το πλέον σύγχρονο σύστημα που υπάρχει, με `κραυγές αγωνίας`, ήχους δηλαδή παραγόμενους ηλεκτρονικά – εκπέμπονται πάνω από ένα ειδικό όχημα που εκτελεί την επιθεώρηση των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης – που συμβάλλουν στον εκφοβισμό και στην απομάκρυνση των πουλιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024