Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕλσίνκι: Η Αθήνα υποψήφια πόλη για την City Break 2007

Ελσίνκι: Η Αθήνα υποψήφια πόλη για την City Break 2007

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ – City Break 2006: Μία από τις καλύτερες προτάσεις έχει καταθέσει ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας για τη διοργάνωση της City Break 2007, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο TravelDailyNews ο διευθυντής της έκθεσης, κ. Mark Walsh, που…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ – City Break 2006: Μία από τις καλύτερες προτάσεις έχει καταθέσει ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης<...>της Αθήνας για τη διοργάνωση της City Break 2007, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο TravelDailyNews ο διευθυντής της έκθεσης, κ. Mark Walsh, που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Reed Travel Exhibitions στο Helsinki της Φινλανδίας.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Reed Travel Exhibitions, κ. Tom Nutley, για τη δυσκολία της παρουσίασης άλλης μιας έκθεσης στην Ευρωπαϊκή αγορά μας ανέφερε ότι “η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει πλέον περιθώριο να πηγαίνει σε πολλές εκθέσεις με αβέβαιο αποτέλεσμα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο κενό στην αγορά που καλύπτει εξειδικευμένες ανάγκες και δημιουργεί τις ευκαιρίες για δουλειές. Αυτό προσπαθήσαμε και εμείς με την City Break και το πρόγραμμα φιλοξενούμενων αγοραστών και προκαθορισμένων ραντεβού”.

Η έκθεση θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη και για το 2007 έχουν ήδη καταθέσει πρόταση εκτός από την Αθήνα και οι Βαλένθια και Βαρκελώνη, ενώ άλλες δύο πόλεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι οργανωτές θα ανακοινώσουν τη διοργανώτρια πόλη του 2007 μέχρι το τέλος του Ιουλίου, ενώ εντός του τρέχοντος μήνα θα επισκεφθούν τις δύο επικρατέστερες πόλεις για να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που θα προσφερθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Walsh οι προϋποθέσεις για να επιλεγεί η κατάλληλη πόλη επικεντρώνονται στην εύκολη προσβασιμότητα, στις πολύ καλές υποδομές και ανωδομές, στις υπηρεσίες και την ποιότητα του εκθεσιακού χώρου που θα προταθεί, στα καλής ποιότητας ξενοδοχεία που θα βρίσκονται κόντα στον εκθεσιακό χώρο, αλλά και κυρίως στον αποτελεσματικό Οργανισμό Τουρισμού της πόλης και της χώρας που θα φιλοξενήσει την έκθεση. Αναζητάμε μία παθιασμένη πόλη μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Walsh.

Να σημειώσουμε ότι η φετινή City Break έχει προσελκύσει 150 κύριους εκθέτες και συνολικά 206 συμμετοχές μαζί με τους συνεκθέτες, οι οποίες εκπροσωπούν 82 πόλεις της Ευρώπης, ενώ οι προσκεκλημένοι αγοραστές έφτασαν τους 154 από 32 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται από πλευράς εκθετών στους Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας, Grecotel, Royal Olympic Hotel και από πλευράς αγοραστών στους Acropolis Wholesalers και Next Generation. Η εκτίμηση των ελλήνων εκθετών είναι ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμός για city breaks.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, στο οποίο συμμετείχαν οι easyJet, Norwegian, Air Berlin και ThomsonFly. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τον τουρισμό των πόλεων ιδιαίτερη σημασία παίζουν οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία διαφόρων σχετικών ερευνών αυξάνουν το μερίδιο του τουρισμού όσων πόλεων έχουν ξεκινήσει δρομολόγια. Στο πλαίσιο της έκθεσης πολλές αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους ενδιαφέρθηκαν για νέους προορισμούς, όπως για παράδειγμα οι easyJet, Jet2, Wizz Air, Germanwings, Norwegian οι οποίες πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου για να εξετάσουν τις δυνατότητες έναρξης δρομολογίων στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

* Φωτογραφία από αριστερά: Αλέξης Γαληνός – Γενικός Διευθυντής, Ροξάνη Αθουσάκη – Σύμβουλος, Λάουρα Σπηλιωτάκου – Διευθύντρια Μάρκετινγκ

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024