Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι θεωρήσεις δελτίων τιμών ξενοδοχείων καταργήθηκαν… τα παράβολα όχι!

Οι θεωρήσεις δελτίων τιμών ξενοδοχείων καταργήθηκαν… τα παράβολα όχι!

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση της περιφερειακής διεύθυνσης τουρισμού Θεσσαλίας η οποία με σχετική ενημέρωση προς την ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας ζητάει την είσπραξη παραβόλων για την θεώρηση των δελτίων τιμών των ξενοδοχείων, για το τρίμηνο από 1η Απριλίου μέχρι και 31 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τα ισχύοντα έχουν…

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση της περιφερειακής διεύθυνσης τουρισμού Θεσσαλίας η οποία με σχετική ενημέρωση προς την ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας<...>ζητάει την είσπραξη παραβόλων για την θεώρηση των δελτίων τιμών των ξενοδοχείων, για το τρίμηνο από 1η Απριλίου μέχρι και 31 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τα ισχύοντα έχουν καταργηθεί οι θεωρήσεις. “Εκπλήσσομαι από το γεγονός!” αναφέρει στο TravelDailyNews ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης και συνεχίζει: “…μας ζητάνε να πληρώσουμε παράβολο για την θεώρηση της καρτέλας τιμών, ενώ με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου έχει καταργηθεί αυτή η υποχρέωση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν θα προσκομίσουν το σχετικό έγγραφο κατάθεσης των χρημάτων θα διώκονται για “διαφυγόντα κέρδη”.

Αντιδρώντας η Ένωση Ξενοδόχων αρνείται να εισπράξει τα χρήματα και παράλληλα με επιστολή διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητά να διευκρινιστεί το ζήτημα. “…αποστέλλουμε την επιστολή προκειμένου να διευκρινίσουμε εάν και κατά πόσο η ενέργεια αυτή της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού Θεσσαλίας, καλύπτεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, με δεδομένο ότι στην απόφαση παράτασης της ισχύος των τιμών από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση, αφού οι τιμοκατάλογοι δεν θεωρούνται από καμία υπηρεσία, αλλά συμπληρώνονται κι αναρτώνται με ευθύνη του διευθυντή του ξενοδοχείου”, αναφέρει στην επιστολή η Ένωση και παράλληλα ζητάει να προληφθούν τα προβλήματα από τη διαφορετική προσέγγιση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024