Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Πετραλιά με υποψηφίους της Ν.Δ. για Υπερνομαρχία και Νομαρχία Αθηνών και Πειραιά

Συνάντηση Πετραλιά με υποψηφίους της Ν.Δ. για Υπερνομαρχία και Νομαρχία Αθηνών και Πειραιά

Επίσκεψη στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, πραγματοποίησαν χτες, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2006, οι υποψήφιοι της Ν.Δ. για την Υπερνομαρχία, κ. Αργύρης Ντινόπουλος, την Νομαρχία Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή και την Νομαρχία Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδωνας

Επίσκεψη στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, πραγματοποίησαν χτες, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2006, οι υποψήφιοι<...>της Ν.Δ. για την Υπερνομαρχία, κ. Αργύρης Ντινόπουλος, την Νομαρχία Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή και την Νομαρχία Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδωνας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Πετραλιά δήλωσε τα ακόλουθα:
“Η πρωτοβουλία του κ. Ντινόπουλου, της κας Πιπιλή και του κ. Σπυρίδωνος να επισκεφθούν σήμερα το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δείχνει το πόσο σημαντική θεωρούν την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του λεκανοπεδίου.

Ο τουρισμός μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης του λεκανοπεδίου Αττικής. Με τις υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων και την αξιοποίηση τους, που προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με τον μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος και με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που περικλείεται στην Υπερνομαρχία, ο τουρισμός έχει πολλές προοπτικές. Συζητήσαμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα με τους τρεις υποψηφίους και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Υπερνομαρχία.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι στην διάθεση όλων των υποψηφίων για μία στενή συνεργασία γιατί πιστεύω ότι στόχος της κυβέρνησης και δικός τους στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών”.

Με τη σειρά τους, οι υποψήφιοι έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αργύρης Ντινόπουλος: “Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ξοδεύτηκαν από την Υπερνομαρχία σημαντικά ποσά αντί για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και του Πειραιά, σε πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα με κουστωδίες. Μας καλούν να ενημερωθούμε για το έργο της υπερνομαρχίας. Μα και στον τουρισμό όσο και αν ψάξαμε συναντήσαμε κυρίως λευκές σελίδες. Το πως θα αναπτύξουμε τον τουρισμό των πόλεων και ειδικά στην Αθήνα και στον Πειραιά με τις πολύ συμφέρουσες αγορές, αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Και αυτό θα κάνουμε”.

Φωτεινή Πιπιλή: “Όταν μιλάς με μία δραστήρια γυναίκα πολιτικό, μιλάς πιο εξειδικευμένα. Της δηλώσαμε ότι θα είμαστε διεκδικητικοί στο μέλλον για να μην `καγκελώνονται` περαιτέρω οι παραλίες της Αττικής και επίσης την καλέσαμε να κάνει ότι είναι δυνατό και για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και σε αυτό θα μας βρει συμμάχους. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα αλλά καταφέραμε να παρουσιάσουμε στον τουρίστα που έρχεται εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και ένα ατέλειωτο `καρκατσουλιό`. Θα κάνουμε πόλεμο εναντίον της αισθητικής που ταλαιπωρεί το σύνολο του ελληνικού χώρου και του λεκανοπεδίου”.

Σπύρος Σπυρίδωνας: “Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στον τουρισμό είναι καθοριστικός. Οι επισκέπτες της ωραίας χώρας μας, παράλληλα με τις διακοπές τους θέλουν να βιώσουν τον τρόπο ζωής της Ελλάδας, να ζήσουν ανάμεσα μας, να δουν τη διασκέδαση μας, να δοκιμάσουν τα φαγητά μας και έξω από το κατάλυμα την αποκλειστική ευθύνη φέρει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Χρειάζεται συντονισμένη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει το τουριστικό προϊόν πιο ανταγωνιστικό.

Με την υπουργό συζητήσαμε για σημαντικά προβλήματα και για τις νέες τάσεις τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός των πόλεων και ο τουρισμός Σαββατοκύριακου και επισημάναμε την δυσχερή θέση που έχει φέρει στις νέες τάσεις, το ακριβό αεροδρόμιο των Σπάτων.

Ο τουρισμός εκτός από έναν εκ των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας , είναι εθνική υπόθεση και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024