Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΗ Karcher αποκτά την αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Castle Rock

Η Karcher αποκτά την αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Castle Rock

Η εταιρία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Karcher εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της στη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειώνμε την απόκτηση της Castle Rock Industries Inc, την κορυφαία εταιρία στην αμερικανική αγορά στον […]

Η εταιρία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Karcher εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της στη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών<...>με την απόκτηση της Castle Rock Industries Inc, την κορυφαία εταιρία στην αμερικανική αγορά στον εξοπλισμό καθαρισμού χαλιών για επαγγελματικές εφαρμογές με έδρα το Englewood (Κολοράντο), από την εδρεύουσα στη Βοστώνη ιδιωτική εταιρία μετοχικού κεφαλαίου Heritage Partners. Το 2004 η Karcher αγόρασε την εταιρία κατασκευής πιεστικών μηχανημάτων καθαρισμού, C-Tech, και τώρα εκπροσωπείται με μια ευρεία γκάμα συσκευών καθαρισμού για επαγγελματική και ιδιωτική χρήση στις Η.Π.Α.

Υπήρχαν πολυάριθμοι λόγοι που συνέτειναν στην εξαγορά, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από μια μακρά περίοδο εντατικής προετοιμασίας. Η Castle Rock διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως και εξαιρετική υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης μετά την πώληση, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς. Το δίκτυο των αντιπροσώπων της στις Η.Π.Α. εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη. Επιπλέον, οι σειρές των προϊόντων των δύο εταιριών αλληλοσυμπληρώνονται ουσιαστικά σε όλες τις κατηγορίες μηχανημάτων. Το γεγονός ότι ο όμιλος Castle Rock αποτελείται από πρώην οικογενειακές επιχειρήσεις συντείνει σε ένα ακόμα καλύτερο ταίριασμα της επιχειρηματικής κουλτούρας των δύο εταιριών.

Η Castle Rock θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη εταιρία, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρηθούν και οι καθιερωμένες φίρμες Windsor, Prochem, Graco and TecServ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της διοίκησης της Karcher, κ. Hartmut Jenner, αναφέρει: “Η Αμερική εξελίσσεται στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρία μας μετά την Ευρώπη. Έπειτα από τη θετική εμπειρία που είχαμε με την εξαγορά της C-Tech πριν από δύο χρόνια, είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία μας θα συνεχιστεί και με την Castle Rock”.

Η Castle Rock διαμορφώθηκε με τη συγχώνευση κάποιων εταιριών κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού και με περίπου 500 εργαζομένους ο κύκλος εργασιών της ξεπέρασε τα 130 εκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο οικονομικό έτος. Η εταιρία κατασκευάζει προϊόντα σε αρκετά εργοστάσια στις Η.Π.Α., μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ηλεκτρικές σκούπες, μηχανές πλύσης-απόπλυσης, μηχανήματα περιποίησης δαπέδου, σάρωθρα και χημικά καθαριστικά.

Η Alfred Karcher GmbH & Co. KG ιδρύθηκε το 1935 και αποτελεί μια οικογενειακή εταιρία με έδρα στην πόλη Winnenden κοντά στη Στουτγάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή τεχνολογίας και εξοπλισμού καθαρισμού για επαγγελματίες και ιδιώτες χρήστες. Η σειρά προϊόντων της Karcher περιλαμβάνει μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης, ηλεκτρικές σκούπες, συστήματα εκτόξευσης πάγου, μηχανήματα καθαρισμού με ατμό, σάρωθρα και μηχανήματα περιποίησης δαπέδου, καθώς και συστήματα πλύσης οχημάτων, καθαριστικά προϊόντα, μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού και μονάδες επεξεργασίας ακάθαρτων υδάτων. Η εταιρία διαθέτει 6000 υπαλλήλους σε 40 διαφορετικές χώρες και έχει πετύχει όγκο πωλήσεων της τάξεως των 1.106 δισεκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος.

Στην Ελλάδα η εταιρία ιδρύθηκε το 1991 και σε μικρό διάστημα κατέκτησε την πρώτη θέση στις περισσότερες κατηγορίες που διαθέτει στην Ελληνική αγορά, χάρη στην ποιότητα και το σχεδιασμό των προϊόντων της, κερδίζοντας την εκτίμηση τόσο του επαγγελματία όσο και του ιδιώτη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024