Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Τουριστικός ύμνος` της Πελοποννήσου σε αυστραλιανή εφημερίδα

`Τουριστικός ύμνος` της Πελοποννήσου σε αυστραλιανή εφημερίδα

Τουριστικό ύμνο της Πελοποννήσου θα μπορούσε κανείς εύκολα να χαρακτηρίσει πρόσφατο ρεπορτάζ της αυστραλιανής εφημερίδας `Canberra Times`,στο οποίο περιγράφονται με ένα διαφορετικό τρόπο οι ομορφιές της Ελλάδας, ενόψει καλοκαιρινών αποδράσεων. […]

Τουριστικό ύμνο της Πελοποννήσου θα μπορούσε κανείς εύκολα να χαρακτηρίσει πρόσφατο ρεπορτάζ της αυστραλιανής εφημερίδας `Canberra Times`,<...>στο οποίο περιγράφονται με ένα διαφορετικό τρόπο οι ομορφιές της Ελλάδας, ενόψει καλοκαιρινών αποδράσεων.

Ο ανώνυμος συντάκτης του ρεπορτάζ αποφεύγει να μιλήσει για τα νησιά της χώρας μας και προτιμάει την Πελοπόννησο, την οποία χαρακτηρίζει άγνωστο και εγκαταλειμμένο στολίδι του ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας: “Μετά από περιήγηση εβδομάδων στα ελληνικά νησιά, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Πελοπόννησο και τους αληθινούς κατοίκους της Ελλάδας κι όχι μεθυσμένους Αυστραλούς, Βρετανούς κι άλλους τουρίστες όπως συμβαίνει στα νησιά”.

Γράφοντας για την περιήγηση του στην Πελοπόννησο, ο Αυστραλός δημοσιογράφος ανέφερε:

“Η φιλοξενία σε ξενοδοχείο του Γυθείου που βλέπει το πέλαγος είναι εξαιρετική κι έχει κάτι το οικογενειακό. Μετά η Ολυμπία, η γενέτειρα των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. είναι ένας τόπος φανταστικός και πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφθεί κανείς”.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις Μυκήνες, όπου αισθάνθηκε δέος μπροστά στην Πύλη των Λεόντων, ενώ μιλώντας για τα αισθήματα του, έπειτα από μια παράσταση στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου με 14.000 θεατές υπογράμμισε: “Δεν καταλαβαίνω λέξη ελληνικά, αλλά τα βουνά γύρω είναι γαλάζια, το ηλιοβασίλεμα έχει κάτι το δραματικό και η ακουστική είναι ανεπανάληπτη. Η παράσταση με γεμίζει με δέος”.

“Πολύ κοντά βρίσκεται η όμορφη πόλη του Ναυπλίου απ` όπου εξορμούμε για να εξερευνήσουμε Μυκήνες και Επίδαυρο. Στενοί δρόμοι οδηγούν στην παραλία της παλιάς ελληνικής πρωτεύουσας. Πολλά εστιατόρια, και μπαρ που σφύζουν από ζωή καθώς η νύχτα στο Ναύπλιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη νυχτερινή ζωή των νησιών. Ανεβαίνουμε τα 999 σκαλοπάτια στο Παλαμήδι και η θέα στο πέλαγος μας αποζημιώνει” και καταλήγει “καταλαβαίνω τώρα γιατί προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο η Πελοπόννησος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024