Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. προς Πετραλιά σχετικά με παράνομα καταλύματα

Επιστολή Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. προς Πετραλιά σχετικά με παράνομα καταλύματα

Επιστολή προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απέστειλε χτες, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2006, η ΣυνομοσπονδίαΕπιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος – Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα […]

Επιστολή προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απέστειλε χτες, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2006, η Συνομοσπονδία<...>Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος – Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα `Έθνος της Κυριακής`, που δυσφημούσε τον κλάδο, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για τον τουρισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. στην επιστολή της:

“Μετά από Πανελλαδική έρευνα της Συνομοσπονδίας η οποία κατετέθη στο έκτακτο Δ.Σ. του κλάδου μας που πραγματοποιήθηκε στις 29-06-2006, διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία παράνομων καταλυμάτων αφενός και αφετέρου η άρνηση μεγάλου αριθμού νόμιμων επιχειρηματιών για ανάρτηση τιμοκαταλόγων, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ασυδοσίας και της αδιαφορίας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και κατά περίπτωση την εκμετάλλευση των τουριστών.

Το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είχε σαν αποτέλεσμα την δημοσίευση άρθρου στην έγκριτη εφημερίδα `Έθνος της Κυριακής` με τίτλο `ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ` με φυσικό επακόλουθο την δυσφήμιση του κλάδου μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η δημοσιογραφική αυτή έρευνα της εν λόγω εφημερίδας διαπιστώνει ότι κάποιοι ιδιοκτήτες καταλυμάτων που το πιθανότερο μπορεί να είναι απλές κατοικίες, προβάλλονται σε ποικίλα έντυπα και μέσα καθώς και στο ίντερνετ, διαφοροποιώντας τις τιμές τους μέχρι και 100% ανάλογα με την ζήτηση.

Όπως γνωρίζετε, ένα νόμιμο κατάλυμα με θεωρημένους και αναρτημένους τους τιμοκαταλόγους του, δεν έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να δηλώνει στον πελάτη τουρίστα τιμές ανώτερες των αναγραφόμενων και εξ` αυτού του γεγονότος συνάγεται ότι τέτοιες συμπεριφορές αφορούν είτε παράνομες κατοικίες είτε νόμιμα καταλύματα που δεν προμηθεύονται τιμοκαταλόγους.

Όπως καταλαβαίνετε αυτοί οι κακοί επαγγελματίες τραυματίζουν την αξιοπιστία του κλάδου μας και μολονότι στην πρωινή εκπομπή του MEGA στις 3-07-2006 αναφέρατε ότι για τον τουρισμό λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί, τίποτα εξ` αυτών δεν πραγματοποιείται.

Προκειμένου να διαφυλαχθεί αφενός το κύρος του κλάδου μας και αφετέρου οι τουρίστες από την ασυδοσία των κερδοσκόπων, παρακαλούμε να δώσετε άμεση εντολή για την ενεργοποίηση αυτών των ελεγκτικών μηχανισμών και εάν θέλετε να έχετε αποτελέσματα, οι κατά τόπους ελεγκτές να συνεργαστούν με τους προέδρους των Ομοσπονδιών μας λόγω της Πανελλαδικής διασποράς τους.

Έχει δε παρατηρηθεί το φαινόμενο οι πάσης φύσεως ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ενεργοποιηθεί, να ελέγχουν μόνο τα νόμιμα καταλύματα, είτε για τις λειτουργικές τουριστικές υπηρεσίες τους, είτε αν είναι φορολογικά ενήμερα, αφήνοντας τους παράνομους κερδοσκόπους της διπλανής πόρτας στο απυρόβλητο, με αποτέλεσμα όλοι τους να επιλέγουν τον δρόμο της παρανομίας αφού δεν τους ενοχλεί κανείς.

Πέραν των ανωτέρω να προβλεφθεί διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό που θα αναφέρει ότι, όσοι διαφημίζονται σε πάσης φύσεως έντυπα ή στο διαδίκτυο, να αναγράφεται ο αριθμός του ειδικού σήματος λειτουργίας τους καθώς και η δυναμικότητά τους σε δωμάτια ώστε να καθίσταται εύκολος ο εντοπισμός των παρανόμων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024