Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑκυρώθηκαν οι πτήσεις των Concorde της British Airways και της Air France

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις των Concorde της British Airways και της Air France

Μετά το τρομερό ατύχημα που έγινε σε αεροσκάφος τύπου Concorde της Air France, το οποίο κατέπεσε στη γαλλική πόλη Γκονές λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Charles de […]

Μετά το τρομερό ατύχημα που έγινε σε αεροσκάφος τύπου Concorde της Air France<.>, το οποίο κατέπεσε στη γαλλική πόλη Γκονές λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο<...> Charles de Gaulle στο Παρίσι, η British Airways<.> ανακοίνωσε στις 18:40 ώρα Αγγλίας ότι πήρε την απόφαση να ακυρωθούν οι δύο πτήσεις Concorde που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το βράδυ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πτήση ΒΑ003 από το Heathrow προς την Νέα Υόρκη και για την πτήση ΒΑ004 προς άλλη κατεύθυνση. Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της British Airways από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.
H Air France, μετά την πτώση του Concorde με κωδικό πτήσεις AF4590, ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις της με Concorde θα ακυρωθούν. O υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας κ. Jean-Claude Gayssot έδωσε διαταγή στην CAA, Civil Aviation Authority, να σταματήσουν όλες οι πτήσεις των Concorde με σκοπό την λεπτομερή έρευνα.
Η πλήρης ανακοίνωση της British Airways είναι:
‘Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα αεροπλάνα μας τύπου Concorde και στους μηχανικούς μας. Παρόλα αυτά κάτω από τις παρούσες περιστάσεις πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε τις σημερινές πτήσεις με τα Concorde.
Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια για τις υπερηχητικές πτήσεις θα μεταφερθούν με συμβατικά αεροπλάνα. Θα έχουμε συζητήσεις με το τεχνικό τμήμα στην Air France και θα αποφασίσουμε εκ νέου για τις αυριανές μας πτήσεις. Θέληση μας είναι η κανονική λειτουργία των αυριανών μας πτήσεων. Αύριο το πρωί θα βγάλουμε καινούργιο ανακοινωθέν. Το ενδιαφέρον της εταιρίας μας είναι πάντα στραμμένο στην ασφάλεια. Σε όλα τα αεροπλάνα μας γίνονται συνεχείς και εξονυχιστικοί έλεγχοι. Οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας στην Air France, και σε αυτούς που ήταν σε αυτή την τραγωδία. Είμαστε σε επαφή με την Air France με σκοπό να προσφέρουμε κάθε βοήθεια.’

Η χθεσινή πτώση του Concorde ήταν η πρώτη στην ιστορία αυτού του τύπου των αεροσκαφών, τα οποία πετούν από το 1969. Υπάρχουν 13 Concorde τα οποία ανήκουν στην British Airways και στην Air France.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1980. Τα Concorde θεωρούνται από τα ασφαλέστερα αεροπλάνα του κόσμου και μεταφέρουν 100 επιβάτες και 9 άτομα πλήρωμα. Όλοι οι επιβάτες, 100 στο σύνολο και το 9μελές πλήρωμα του, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας είναι νεκροί. Επίσης, υπάρχουν και 4 νεκροί στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο ότι έπιασε φωτιά ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους, ότι το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει, ο πιλότος έκανε μία προσπάθεια να το ανεβάσει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς το αεροπλάνο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.
Στα τέλη Ιανουαρίου δύο άλλα Concorde είχαν κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Heathrow αλλά δεν θεωρήθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος. Η Air France έχει ανακοινώσει ότι τα Concorde μπορούν να πετούν με ασφάλεια μέχρι το 2007.
Το Concorde που κατέπεσε είχε ναυλωθεί από τη γερμανική εταιρία Peter Deilmann River and Ocean Cruises, και οι επιβάτες πρόκειται να πήγαιναν στον Ισημερινό για να ξεκινήσουν μια κρουαζιέρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024