Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία

Αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία καθώς αποδίδει καρπούς η διαφημιστική εκστρατεία αλλά και η εν μέρει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσίευμα […]

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία καθώς αποδίδει καρπούς η διαφημιστική εκστρατεία<...> αλλά και η εν μέρει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσίευμα της Deutsche Welle στο οποίο μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι με τη λήξη του Mundial πολλοί είναι οι Γερμανοί προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς, ενώ με συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς ΕΟΤ έγινε δυνατό να διευρυνθεί η τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη χώρα.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών αυτών ήταν η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ITB του Βερολίνου, όπου η Ελλάδα ήταν φέτος τιμώμενη χώρα. Η ανταπόκριση των Γερμανών ήταν μεγάλη. Θετική απήχηση είχαν και τα ελληνικά περίπτερα που στήθηκαν σε σταθμούς τρένων μεγάλων γερμανικών πόλεων, τα οποία έδιναν πληροφορίες για τη χώρα.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη, Παναγιώτης Σκορδάς, είπε σχετικά: «Φέτος πάμε πάρα πολύ καλά, αν και αρχικώς είχαμε προβληματιστεί εξαιτίας του Μουντιάλ. Πιστεύαμε ότι ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών θα μείνει στη χώρα του. Ήδη, όμως, τα πρώτα μηνύματα από την Ελλάδα, κυρίως την Κρήτη και τη Ρόδο, είναι πάρα πολύ θετικά».

Πάντως, ο κ. Σκορδάς ανέφερε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα μεταφορικά μέσα κι ότι οι προσφερόμενες πτήσεις δείχνουν να μην είναι επαρκείς: «Τα μεταφορικά μέσα είναι λίγα, χρειαζόμαστε πάντοτε περισσότερα. Η Ολυμπιακή φέτος έχει περιορίσει τις πτήσεις της. Ευτυχώς όμως έχουν αυξηθεί οι πτήσεις τσάρτερ». Την αυξημένη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, κι ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας Germanwings, κ. Αντρέας Ένγκελ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024