Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε στόχο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

Με στόχο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών της Κύπρου κ. Ανδρέα Χρίστου είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) κ. Aκης Βαβλίτης. Κατά τη συνάντηση η ηγεσία του συνδέσμου είχε την ευκαιρία να εκθέσει και να συζητήσει με τον πολιτικό προϊστάμενο του εν λόγω υπουργείου…

Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών της Κύπρου κ. Ανδρέα Χρίστου είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) κ. Aκης Βαβλίτης. Κατά τη συνάντηση η ηγεσία του συνδέσμου είχε την ευκαιρία να εκθέσει<...> και να συζητήσει με τον πολιτικό προϊστάμενο του εν λόγω υπουργείου καίρια και φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ξενοδοχειακή και γενικότερα την τουριστική βιομηχανία.

Μεταξύ των κύριων θεμάτων που ταλανίζουν τη βιομηχανία αναφέρθηκαν η αδειοδότηση των κολυμβητικών δεξαμενών και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της κειμένης νομοθεσίας και των κανονισμών, η τροποποίηση του άρθρου 11 της Περί Γάμου Νομοθεσίας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη στην πολύ προσοδοφόρα διοργάνωση ταξιδιωτικών πακέτων γάμων και διακοπών μήνα του μέλιτος, τα ψηλά τέλη αποκομιδής σκυβάλων που αυθαίρετα επιβάλλουν οι τοπικές αρχές στα ξενοδοχεία και η ανυπαρξία κινήτρων για ενθάρρυνση υιοθέτησης σύγχρονων συστημάτων συμπίεσης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Υπογραμμίσθηκαν επίσης, η ανάγκη εφαρμογής πιο αποτελεσματικών κινήτρων απόσυρσης ή αλλαγής χρήσης τουριστικών κλινών, οι μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται από τις αρμόδιες αρχές στη διεκπεραίωση του οικοδομικού/πολεοδομικού ελέγχου για αξιολόγηση και έγκριση αιτήσεων για διάφορα κατασκευαστικά έργα και οι μεγάλες επιβαρύνσεις καθώς και κατακόρυφες αυξήσεις στα τέλη υδατοπρομήθειας που επιβάλλουν αδιάκριτα τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας στις ξενοδοχειακές μονάδες των παραλιακών κυρίως περιοχών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024