Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΚάθε μέρα και πρόβλημα στην ακτοπλοΐα!

Κάθε μέρα και πρόβλημα στην ακτοπλοΐα!

Ανεστάλη χθες αργά το απόγευμα η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία της ΠΝΟ στα πλοία «Δημητρούλα» και «Θεσσαλονίκη». Ωστόσο κάθε μέρα όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσιαστεί στην ακτοπλοϊα με πλοία να τίθενται εκτός δρομολογίων λόγω βλαβών, ή να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια…

Ανεστάλη χθες αργά το απόγευμα η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία της ΠΝΟ στα πλοία<...> «Δημητρούλα» και «Θεσσαλονίκη». Ωστόσο κάθε μέρα όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσιαστεί στην ακτοπλοϊα με πλοία να τίθενται εκτός δρομολογίων λόγω βλαβών, ή να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει στα άκρα τους κατοίκους των νησιών και ειδικότερα εκείνων των Δυτικών Κυκλάδων. Αποτέλεσμα είναι να ακούγονται όλο και πιο έντονες φωνές όπου απαιτούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

«Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και βλέπουμε τις επιχειρήσεις μας να σιγοσβήνουν» αναφέρει προς το TravelDailyNews ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κύθνο και συμπληρώνει: «…όποια πρόθεση και να έχει ο τουρίστας να έρθει στο νησί μας, εάν δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο συγκοινωνίας, δεν θα μπορέσει να έρθει! Είναι κρίμα το κράτος να μας αφήνεις τη μοίρα μας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυρία Αλφαντιώτη από την Κίμωλο, η οποία διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλές ακυρώσεις. Ο κόσμος προτιμά να μην μπει στη διαδικασία του αν θα έρθει ή όχι το πλοίο και έτσι στρέφεται προς άλλους προορισμούς. Ας βρουν μία λύση!».

Επίσης εκτός δρομολογίων τέθηκε το High Speed 2 λόγω συντήρησης στις μηχανές , ενώ στη θέση του θα ταξιδέψουν τα High Speed 3 και 5. Τέλος από σήμερα Πέμπτη, επανέρχεται το Speed Runner στη γραμμή Σέριφος- Σίφνος- Μήλος και Φολέγανδρος.

Από την πλευρά του o ΓΓ του ΥΕΝ κ. Τζωάννος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Flash ότι η προσφυγή του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «κίνηση εντυπωσιασμού» καθώς φέτος η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024