Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣερβο-Τουρκική κοινοπραξία κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Μπόντρουμ(Αλικαρνασσό)

Σερβο-Τουρκική κοινοπραξία κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Μπόντρουμ(Αλικαρνασσό)

Σερβο-τουρκική κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή και διαχείριση του νέου τερματικού σταθμού στο τουρκικό αεροδρόμιο Μπόντρουμ, ύψους επένδυσης 60 εκατ. ευρώ και εμβαδού 100.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, η αρμόδια τουρκική επιτροπή κατακύρωσε […]

Σερβο-τουρκική κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή και διαχείριση του νέου τερματικού σταθμού στο τουρκικό αεροδρόμιο Μπόντρουμ, ύψους επένδυσης<...> 60 εκατ. ευρώ και εμβαδού 100.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, η αρμόδια τουρκική επιτροπή κατακύρωσε το έργο στη διαχειρίστρια του αεροδρομίου του Βελιγραδίου “Nikola Tesla” και την τουρκική “Teknotes Technological Plants”, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Tanjug” ο γενικός διευθυντής της “Nikola Tesla Airport”, κ. Νεμπόισα Νεντέλκοβιτς, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποφέρει στο σερβικό αεροδρόμιο κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι εκτός από την οικονομική σημασία της συμφωνίας, το μεγαλύτερο όφελος έγκειται στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά, μια σερβική δημόσια εταιρία εξάγει την τεχνογνωσία της».

Το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιριών προβλέπει ότι η μεν τουρκική θα επιληφθεί της κατασκευής του τερματικού σταθμού, ενώ η σερβική θα αναλάβει τη διαχείρισή του για πέντε χρόνια, με εκτιμώμενα κέρδη ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το 2007 και να διαρκέσει δύο χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024